Fortuna Sittard is er niet in geslaagd testspeler Nikolai Laursen aan zich te binden. De 21-jarige flankaanvaller was de afgelopen tijd op proef in Sittard-Geleen en speelde naar volle tevredenheid mee in het oefenduel tegen het Griekse Aris FC, waarna Fortuna werk wilde maken van de Deen. Maar dat is niet meer nodig, nu Laursen is ingegaan op een aanbieding van FC Emmen. Laursen tekende aan ‘De Nieuwe Meerdijk’ een contract voor drie seizoenen.

Reeds in het begin van de oefencampagne wordt gewag gemaakt van de komst van Laursen. Als Laursen ook daadwerkelijk aan zijn proefperiode begint probeert de club erachter te komen of de Deen goed genoeg is om de vacatures in te vullen die in de voorhoede zijn ontstaat na het vertrek van Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou. Dat doet Laursen, maar hij kiest nu voor een contract elders.


Nikolai Laursen wint een kopduel tijdens de oefenwedstrijd tegen Aris FC

Met het vertrek van Laursen is het aantal testspelers dat (mogelijk) in aanmerking komt voor een contract gereduceerd tot drie. Directeur Voetbal Sjoerd Ars geeft aan dat de club tevreden is over Jacky Donkor en Grégoire Amiot, maar nog geen finaal oordeel heeft geveld over Jonathan Benteke. Daarentegen is Elvis Mehanovic te licht bevonden; hij is teruggekeerd naar RSC Anderlecht.

Bron: FC Emmen