Yilmaz, B.
Beroep: kral.
Burak tekent in de zomer van 2022 een vijfjarig contract bij Fortuna Sittard. De eerste twee als speler; de laatste drie in een andere rol naast het veld. De 36-jarige aanvaller heeft er een imposante loopbaan opzitten die hem langs allerlei topclubs (plus het Turkse nationale elftal) bracht, waar hij de nodige successen mede mogelijk maakte met zijn doelpunten. Burak moet de nieuwe (aanvals)leider van Fortuna worden.

In zijn eerste vijf duels scoort hij viermaal, maar daarna stokt de teller, want hij scoort niet meer voor de winterstop. Onder nieuwe trainer Julio Velázquez heeft Fortuna verdedigend de zaakjes redelijk op orde, maar aanvallend lukt er niet veel. Daar heeft Burak last van.


Younga-Mouhani, M.
Beroep: vreemde vogel.
In november 2000 is het alom bekend dat Fortuna op zoek is naar een spits. En dus melden er zich ook ongevraagd spelers aan de poorten van het Wagner&Partners Stadion. Zo ook de Duitse Congolees Macchambes kortweg ‘Mac’. Via Borussia MönchenGladbach en Fortuna Düsseldorf was Mac terechtgekomen bij Fortuna Köln. Hij mag zich dus met recht een Fortunaexpert noemen. Henk Duut vindt het maar niks en stuurt hem na één dag al weer weg. Hij keert terug bij Fortuna Köln waar hij het seizoen uitspeelt.