Zaterdag aanstaande speelt Fortuna Sittard een oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen. Deze wedstrijd is niet toegankelijk voor Sittardse supporters. De wedstrijd begint om 15.00 uur, waarna ‘Leverkusen’ aansluitend om 17.00 uur aftrapt tegen het Belgische KAS Eupen.

Het feit dat de wedstrijden worden gespeeld op een trainingscomplex plus het feit dat er gedurende enkele uren supporters van drie verschillende clubs datzelfde complex bezoeken zijn er de oorzaak van dat de Duitse politie de veiligheid van de verschillende supportersgroepen niet kan garanderen.


Plaats van handeling: Jugendfußball-Zentrum Kurtekotten

De thuisblijvers kunnen de wedstrijden weliswaar volgen, maar dus niet ter plekke. Ter compensatie zendt Bayer 04 Leverkusen de oefenpartijen live uit op Facebook, via haar officiële website en op YouTube.

Ook Fortuna zendt de wedstrijd live uit, ook via YouTube. klik op onderstaande link om uit te komen bij Fortuna’s YouTube-kanaal:

Fortuna Sittard YouTube

Overigens zijn ook de fans van ‘Die Pandas’ niet welkom in Leverkusen. Als tegemoetkoming richting haar fans heeft KAS Eupen de uitzendrechten van de  wedstrijd opgekocht; de wedstrijd is op tv te volgen in Café Penalty, gelegen bij haar stadion Am Kehrweg.

Bron: Bayer 04 Leverkusen / KAS Eupen