We kunnen er (bijna) niet meer omheen: Fortuna Sittard is in de greep van Acun Ilıcalı. Niet alleen besluiten tienduizenden Turken na Ilıcalı’s oproep Fortuna te gaan volgen op Instagram dat ook daadwerkelijk te doen, ook de geruchtenstroom omtrent nieuwe spelers komt op gang.

Één van de geruchten (de wereld ingeslingerd door het Nigeriaanse ‘Daily Sports’) is dat een Nigeriaans duo op het punt staat een contract te tekenen bij het Turkse Fenerbahçe SK, dat gelieerd is aan Ilıcalı. Het gaat om de Nigeria O17 internationals Ibrahim Sa’id en Peter ‘Little Ronaldo’ Olawale.

Vooral dat laatste zou opmerkelijk zijn, aangezien Olawale afgelopen week nog een aanbod van Borussia Dortmund (BVB 09) naast zich neerlegde omdat hij vindt dat hij op een leeftijd is gekomen dat hij wekelijks moet spelen. Gezien zijn jonge leeftijd is dat in Dortmund natuurlijk verre van waarschijnlijk, al is dat ook in het Şükrü Saracoğlu Stadion mogelijk een probleem, waardoor Fortuna misschien een mooie oplossing is.

Voor de Covid-19 Pandemie bestond er ook al belangstelling voor Peter Olawale, waarbij één van de grote rivalen van Fenerbahçe SK, namelijk Galatasaray SK, een bod van € 500.000 op de jonge aanvaller heeft uitgebracht. Maar ook zij visten destijds achter het net, net als Sevilla FC. Is Fenerbahçe SK iedereen te slim af?

Momenteel komt Olawale uit voor Tripple 44 Academy uit Ibadan, gelegen 130 kilometer ten noorden van Nigeria’s economische draaischijf Lagos. Ibrahim Sa’id daarentegen speelt bij Dabo Babes Academy, uit Kano.

Bron: Sqenf Foot Twitter