Vanavond heeft in de studio van Fox Sports de loting plaatsgevonden voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De spelers van AVV Swift (de ploeg die afgelopen seizoen bekerhouder Vitesse in de eerste ronde uit het toernooi knikkerde) koppelden Fortuna Sittard aan Helmond Sport.

De wedstrijd tegen Helmond Sport zal gespeeld worden op 25, 26 of 27 september. Aanvangsuur is nog niet bekend.

De finale van de KNVB beker wordt gespeeld op 5 mei 2019. Plaats van handeling is de Rotterdamse Kuip. Wil Fortuna daar aantreden, dan moet het allereerst Helmond Sport verslaan en vervolgens nóg vier andere tegenstanders.

Afgelopen seizoen strandt Fortuna in de achtste finale van het bekertoernooi. Het buigt een 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong om tegen AZ, maar weet deze stand niet tot het einde van de wedstrijd vast te houden.

André Vidigal verbijt de teleurstelling

Want in de laatste minuut van de reguliere speeltijd en aangrenzende blessuretijd scoren de Alkmaarders nog driemaal en keren met een 2-4 overwinning terug naar de Kop van Noord-Holland.

Bron: Fox Sports