Na twee seizoenen ‘koppijnvoetbal’, zoals Wim Dusseldorp het noemt, gooit de club het over een andere boeg en investeert flink in een nieuwe selectie. Alle puin wordt geruimd en het weet een hele reeks van gekende spelers aan zich te binden. En aldus trekken onder andere Timothy Dreesen (clubloos), Wouter Scheelen (gehuurd van KVC Westerlo), Harrie Gommans (clubloos), Kevin Diaz (afkomstig van Cambuur Leeuwarden) en Danny Hoesen (gehuurd van Fulham FC) het nieuwe thuisshirt aan waarop wederom de naam Fitland prijkt. Maar naast gekende spelers, trekt de club ook talentvolle, jonge spelers aan zoals Faton Trstena (afkomstig van Hogaborgs BK) en Roel Janssen (afkomstig van VVV Venlo).

Nummer 2, het vaste nummer van Fernando Ricksen

Net als tijdens het seizoen 2002 – 2003 speelt Fortuna ook dit seizoen met vaste rugnummers en staat de achternaam van de speler op de achterzijde van het shirt gedrukt. Op de rechtermouw is het ‘Go for Gold’ logo van de stichting Topsport Limburg genaaid. Aan de voorzijde is het Fortuna-logo herkenbaar. In tegenstelling tot het uittenue is het logo in het shirt gedrukt in plaats van gestikt. Ook de sponsornaam is in het shirt gedrukt, in tegenstelling tot het uitshirt.

Kévin Diaz speelt met nummer 11 als linksbuiten

Afgelopen seizoen sierde Brazilian Beach voor het laatste seizoen de achterzijde van het shirt; dit seizoen blijft de club aanvankelijk verstoken van een rugsponsor. Maar in de loop van de competitie strikt Fortuna alsnog een sponsor voor de achterzijde van het shirt. Het Zwitserse horlogemerk Bovet probeert via sponsoring van Fortuna meer naamsbekendheid te vergaren in Nederland. In eerste instantie kiest de horlogemaker enkele wedstrijden en de tweede periode uit, maar al gauw kiest men ervoor om elke wedstrijd als rugsponsor te fungeren. De sponsoring van Bovet zal zich uiteindelijk beperken tot (een gedeelte van) het seizoen 2011 – 2012.

Roel Janssen groeit uit tot een dragende speler

Daar waar de club kiest voor de kleur groen voor het uittenue, spelen de doelmannen in rode en blauwe tenues welke identiek zijn aan de tenues gedragen door de veldspelers. Vaste keus in doel is Danny Wintjens, terwijl Mark Voss en Sven van der Jeugt strijden om de plek van reservedoelman. De Belgische keeper speelt uiteindelijk maar een handvol wedstrijden voor Fortuna, want in de winterstop heeft hij genoeg van zijn statuut als doublure van Wintjens en vertrekt naar KVK Tienen.

De passage van Sven van der Jeugt bij Fortuna is geen succes

Maar naast Wintjens, Voss en Van der Jeugt speelt ook de jonge Dennis Coyette in Sittard. Coyette maakt weliswaar geen minuten in de hoofdmacht, maar speelt met enige regelmaat in het tweede elftal. Tot een doorbraak komt het echter nooit, maar de club acht het noodzakelijk om een shirt te laten bedrukken met de naam van de doelman. Uiteindelijk vertrekt Coyette naar Spouwen-Mopertingen.

Ook Dennis Coyette kan niet overtuigen

Tijdens de winterstop vindt er een trainerswisseling plaats. Wim Dusseldorp vertrekt naar VVV Venlo en wordt vervangen door Tini Ruijs. Ruijs mag werken met een prima selectie en weet deze ook nog eens te versterken met Suat Usta (clubloos), Danny Schreurs en Rowin van Zaanen (beiden gehuurd van Willem II). Onder Ruijs’ bewind speelt Fortuna adembenemend voetbal en lijkt op de slotdag de nacompetitie te halen. Slechts een rake kopbal van Go Ahead Eagle Freek Heerkens weet dit in blessure te verhinderen.

Maar even enerverend als het voetbal na de winterstop is de periode die volgt na het mislopen van de nacompetitie, want de ene na de andere speler trekt, geadviseerd door Ruijs, de Sittardse deur achter zich dicht. Fortuna lijkt terug bij af en de nieuwe trainer Willy Boessen mag proberen er tijdens het seizoen 2012 – 2013 iets van te maken.


Nao achtere: seizoen 2010 – 2011    |    Nao veure: seizoen 2012 – 2013