Met ingang van het seizoen 2012 – 2013 gooit Fortuna het over een andere boeg. De club moet bezuinigen en teneinde middelen te genereren lanceert de club de actie ‘Aan ‘M’. De actie bestaat eruit supporters de kans te geven hun eigen naam op het shirt te laten drukken. De kosten hiervoor bedragen € 75. Zoals gezegd, in ruil voor dit bedrag staat je naam op het shirt en ontvang je tevens een exemplaar. En aangezien het aankoopbedrag van een wedstrijdshirt rond de € 50 ligt, geven supporters massaal gehoor aan de oproep van de club om dit initiatief te steunen. Vlak voor het verstrijken van de deelnametermijn maakt de club dan ook bekend dat het shirt ‘vol’ is! ‘Aan ‘M’ is een groot succes!

De namen staan in de groene baan gedrukt die zich aan de linkerzijde van het shirt bevindt. Rondom de hartstreek is de groene baan onderbroken om plaats te maken voor het clubembleem.  Net zoals voorgaande seizoenen doet Fitland dienst als shirtsponsor. Daarnaast is het bedrijf van de voorzitter van VVV Venlo, Hai Berden, gestrikt als shirtsponsor. Dat wil zeggen: Berden ondersteunt de club geldelijk en in ruil hiervoor staat de naam Seacon Logistics op de achterzijde van het shirt. Wat ontbreekt in tegenstelling tot voorgaande seizoenen is het ‘Go for Gold’ logo op de mouw.

Aan de onderzijde van de achterkant zijn alle logo’s zichtbaar welke verband houden met de historie van Fortuna. Van links naar rechts zijn de logo’s van Fortuna ’54 (1954 – 30 juni 1968), Fortuna Sittard (1 juli 1991 – 2000), Fortuna Sittard (2000 – heden), Fortuna Sittard (1 juli 1980 – 30 juni 1991), RKSV Sittardia (1950 – 30 juni 1968) in het shirt gedrukt. Het logo dat de club voerde vanaf de oprichting tot aan 1 juli 1980 (toen de club Fortuna SC heette) staat verrassenderwijs níet op de achterzijde van het shirt! Als extra detail staat de clubnaam in de achterzijde van de groene kraag gedrukt.

Yoann de Boer speelt een succesvol seizoen in het ‘Aan ‘M’ shirt

Maar niet alleen Yoann de Boer speelt tot aan zijn blessure een prima seizoen in het ‘Aan ‘M’ shirt, de hele ploeg doet het prima onder leiding van de nieuwe trainer Willy Boessen. Daar waar de blessuretijd van het duel tegen Go Ahead Eagles tijdens het seizoen 2011 – 2012 nog fataal is en de nacompetitie net níet wordt gehaald, verzekeren de Sittardenaren zich tijdens dit seizoen op de één-na-laatste speeldag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht wél van de nacompetitie. Prince Rajcomar, Ramon Voorn en topscorer Patrick N’Koyi tekenen voor de treffers in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.

Gedurende het seizoen fabriceert het bedrijf Maatjes Streetwear voor elke wedstrijd een nieuwe aanvoerdersband. Het bedrijf zorgt al jaren voor de merchandising van Fortuna en dus ook voor deze noviteit.

Tegen FC Dordrecht speelt Fortuna zich de nacompetitie in

Maar zo plotseling als het bedrijf ermee start, zo plotseling is het ook weer afgelopen. Reden? Fortuna wint terwijl Ramon Voorn een aanvoerdersband van Masita draagt en het thema bijgeloof speelt blijkbaar een grote rol in de kleedkamer.

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht ontstaat een waar volksfeest in het stadion; het bereiken van de nacompetitie is een ongekend succes voor de club die elf seizoenen onderaan de rangschikking bungelde.

Tijdens het seizoen wordt één keer van serie gewisseld. Dat wil zeggen: de club laat voor de gehele selectie een nieuwe serie shirt bedrukken. Dat is te zien aan het shirt van Yoann de Boer (boven), maar ook aan onderstaande shirts. Het shirt dat Jurjan Mannes draagt stamt uit de eerste serie; de shirts van Dreesen, De Boer en Ramazan Çevik uit de tweede serie.

Er zijn heel wat verschillende shirts in omloop

Naast het feit dat er sprake is van een ander lettertype, is ook de kleur iets lichter en dus anders. Al het overige daarentegen is identiek aan de eerste serie.

Net als het seizoen voordien speelt Fortuna tijdens het seizoen 2012 – 2013 in het groen tijdens uitwedstrijden. Het shirt is identiek aan het voorgaande seizoen. De enige wijziging ten opzichte van voorgaand seizoen is de rugsponsor. Analoog aan het thuisshirt prijkt Seacon Logistics op de achterzijde.

Nieuwkomer Jordie Briels draagt nummer 22

Terwijl de veldspelers de afgelopen seizoenen in het geel of groen acteren, kiezen doelmannen nog al eens voor een afwijkende kleur. Zo ook Mark Voss. Het ontwerp van het shirt is vergelijkbaar met het thuis- en uittenue van het seizoen 2011 – 2012 en het uittenue van het seizoen 2012 – 2013, maar de kleurstelling is eerder apart. Het is dezelfde kleurstelling die we zien bij de doelman van MVV, Job Bulters. Maar daar waar Bulters wekelijks zijn shirt toont, komt Mark Voss tijdens het seizoen nauwelijks tot niet in actie voor Fortuna’s hoofdmacht.

Mark Voss speelt amper in dit aparte keeperstenue

Maar als Fortuna tijdens een interlandweekend geen wedstrijd hoeft te spelen, trekt het naar Luik om een oefenwedstrijd te spelen tegen Standard Liège. Op 12 oktober 2012 mag Voss dan ook 90 minuten zijn kunsten tonen tijdens een oefenwedstrijd tegen Standard.


Nao achtere: seizoen 2011 – 2012    |    Nao veure: seizoen 2013 – 2014