Na getuige te zijn geweest van een weifelend begin van het minitoernooi tussen Málaga CF, Fortuna Sittard en ‘Team VDV’ zit er meer vaart in de tweede wedstrijd. En ook nu toont Málaga CF aan een maatje te groot te zijn voor beide teams. Onder toeziend oog van de selectie van Real Mallorca kronen de Spanjaarden zich tot winnaars van het minitoernooi, zonder de indruk te geven zich hiervoor overdreven te hebben ingespannen…

Na een halve wedstrijd die niet in het allerhoogste tempo werd gespeeld begint helft twee voor Málaga. Trainer Juande Ramos wisselt zijn hele elftal en start dus volledig opnieuw tegen het Duitse elftal bestaande uit clubzoekende voetballers. En dus de taak voor Maurice Gorissen te proberen zonder fouten de opstellingen van beider teams op te noemen.

Naast het feit dat de namen van de spelers van vooral ‘Los Boquerones’ een complicerende factor vormen heeft hij ook af te rekenen met een nog altijd haperende microfoon. Want ondanks dat Maurice vooraf was geïnstrueerd niet te hard door de micro te praten en zeker niet te gaan lopen, slaat hij alle adviezen in de wind. Waardoor de aanwezige toeschouwers zich keer op keer een hoedje schrikken als er weer eens een ‘knal’ door het stadion galmt.

Maar als scheidsrechter Tjitte Ploegstra de ‘tweede helft’ op gang fluit is dit voor Maurice het teken om even te zwijgen. De klok is weer op ‘0’ gezet en er wordt afgetrapt. En meteen valt op dat de Duitse ploeg hard van stapel loopt. De spelers weten waarom ze vanavond aanwezig zijn en proberen Málaga meteen onder druk te zetten, iets wat Fortuna de eerste helft naliet.

En dus mag het elftal werkzoekende profs alras een corner nemen, maar de speler met nummer 2 weet de bal niet goed te raken, waardoor ‘De Ansjovissen’ aan een achterstand ontsnappen. En om in het vervolg van de partij niet meer met zulke problemen geconfronteerd te worden, zetten ze prompt een tandje bij.

NR_02_MCF_VDV (04)
‘Team VDV’ bijt in de beginfase flink van zich af

En dat heeft meteen succes als ze aan de rand van het strafschopgebied een vrije bal mogen nemen. En ondervinden dat de doelman aan Duitse zijde nog niet goed in de wedstrijd zit. Dat geldt wel voor nummer 7. Het blijkt een woelwater te zijn die keer op keer het duel aangaat met de Spaanse achterhoede. Maar desondanks stelt het gevaar niet zo veel voor.

Málaga daarentegen sticht het nodige gevaar via Michael Santos Rosadilla die een fraai schot lost, maar doelman Jonas Deumeland schud een dito redding uit zijn mouw.

Maar er komt pas écht vaart in als ‘Pablo y Sandro’ wordt vervangen door Youssef en Nesyri. De lange Marokkaan probeert steeds zijn tegenstander uit te spelen en zorgt met zijn snelheid in ieder geval voor onrust in de Duitse verdediging.

NR_02_MCF_VDV (19)
Handenbindertje in de Spaanse voorhoede

Na een half uur komt Málaga bijna op voorsprong, maar goed afleggen van José Luis García del Pozo, a.k.a. ‘Recio’, slecht afronden van Pablo Fornals Malla plus een wild getrapte bal van En Nesyri laten de brilstand nog even op het bord staan.

NR_02_MCF_VDV (12)
Voormalig Tukker Roberto Rosales grijpt resoluut in

Ondertussen is Jonas Deumeland flink gegroeid in de wedstrijd. Allereerst pakt hij een omhaal van ‘Pablo’ en heeft vervolgens geluk dat de bal van de lijn wordt gehaald. ‘De Ansjovissen’ appelleren en mas, maar Ploegstra wuift de protesten resoluut weg.

Toch capituleert Deumeland in de eindfase. Eerst schiet ‘Pablo’ raak en enkele minuten later legt Mikel Villanueva Alvarez de 2-0 eindstand vast. En omdat er geen blessurebehandelingen hebben plaatsgevonden, is de wedstrijd na 45 minuten gedaan. Voor Málaga zit de avond erop, de Duitsers mogen nog 45 minuten verderspelen.

Omdat de wedstrijd niet is geëindigd op een gelijkspel, besluit Sjra Philippen vanuit zijn rol als vierde official dat het nemen van strafschoppen achterwege kan blijven. En dus gaan we weer Fortuna aanschouwen!