Fortuna Sittard heeft vanavond met 0-5 gewonnen van DVO. Ongeveer 400 toeschouwers zagen dat de eindstand reeds enkele minuten na rust op het bord stond. Daarna lukte het Fortuna niet meer de score verder op te voeren.

Na vijf minuten doet zich een eerste mogelijkheid voor als Seku Conneh op doel kopt, maar diens kopbal mist richting. De minuten die volgen zijn verre van sprankelend. Het is wachten op een dribbel van Dion Watson vooraleer er weer iets gebeurt. Na een kwartier schiet Lars Gulpen de bal nog over het doel, maar een minuut later kopt Conneh dan toch raak: 0-1.

Vervolgens dringt Fortuna aan en is vooral via de linkerzijde gevaarlijk. Jasper Waalkens toont zich een aanwinst en brengt regelmatig linksback Mitchell Elschot in stelling, ook al zijn zijn voorzetten nog geen 100%. Na een klein half uur is het dan toch 0-2 als Zlatko Zejnilovic van afstand de bal in de hoek krult.

Maar niet alleen over links komt Fortuna goed door. Aan de rechterzijde maakt Watson het zijn tegenstander keer op keer lastig. Op het half uur geeft hij goed af op Gulpen die er 0-3 van maakt. Na een kleine 40 minuten dikt Waalkens aan tot 0-3 na een mooie individuele actie.

Tijdens de rust wisselt trainer Peter van Vossen bijna zijn gehele elftal. Dat komt het spel niet ten goede, al zorgt gelegenheidsspits Ramon Voorn er nog voor dat Waalkens zijn tweede treffer van de avond kan scoren.

De mooiste actie van de avond komt eveneens van Waalkens als hij zijn dubbele één-twee met een lopbal besluit. De doelman is echter bij de pinken en tikt de tegendraads getrapte bal uit zijn kruising.

Met nog een kwartier te spelen rondt Jeffrey Vlug een voorzet van Kevin Kis af, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt wegens buitenspel af. In de slotfase mist Bob Vankan nog een dot van een kans aan de tweede paal, maar dat is het dan wel zo’n beetje. De tweede helft viel Fortuna ver terug en het lukte niet de kloof verder uit te diepen.

Zaterdag aanstaande vervolgt Fortuna haar oefencampagne als het de degens kruist met Feyenoord.

DVO – Fortuna Sittard:
16. Seku Conneh 0-1, 28. Zlatko Zejnilovic 0-2, 32. Lars Gulpen 0-3, 37. Jasper Waalkens 0-4, 48. Jasper Waalkens 0-5.