Fortuna Sittard heeft weer eens ouderwets uitgehaald. In warme omstandigheden verpulverden de Sittardenaren het nietige Leveroy met maar liefst 0 – 18. Het had eigenlijk 0 – 19 moeten zijn, maar de scheidsrechter floot juist af voordat de bal die Abdelaziz Khalouta op doel trapte de doellijn passeerde.

Fortuna begint sterk aan de wedstrijd en komt via een schot in de korte hoek van Gevaro Nepomuceno al gauw op voorsprong. Niet veel later verdubbelt Ramon Voorn de score na een goed afstandsschot van basispion Lars Gulpen.

Nadat Ramon Voorn zijn tweede doelpunt van de middag heeft gescoord, tilt Patrick N’Koyi met twee goals de stand naar 0 – 6. Één van de mooiste treffers komt op naam van Lars Gulpen als hij de bal prachtig tegendraads in de kruising draait.

Via Prince Rajcomar, een schot vanop afstand van nieuweling Jeffrey Vlug en wederom Prince Rajcomar haalt Fortuna de dubbele cijfers. Na de tweede treffer van Jeffrey Vlug wordt de 0 – 11 ruststand bereikt.

In de rust wisselt Willy Boessen zijn hele elftal en mag de tweede garnituur proberen zich te bewijzen. Grote man na rust is Abdelaziz Khalouta die een aantal mooie doelpunten scoort. Maar ook Jordie Briels laat zich tussendoor nog tweemaal gelden. Uiteindelijk wordt Khalouta Fortuna’s topscorer van de middag met vijf goals.

Leveroy krijgt in de tweede helft één levensgrote kans om de eretreffer te scoren, maar Mark Voss komt attent uit zijn doel. Uiteindelijk is het Niels Vets die tegenstander en bal raakt, vervolgens laatstgenoemde over de zijlijn trapt waardoor Fortuna zonder tegendoelpunt huiswaarts keert.

Van nieuwbakken Fortunees Franco Zennaro valt (nog) geen spoor te bekennen en kapitein Yoann de Boer volgde de wedstrijd als toeschouwer. Tester Karim Ben Liou die tegen SVM nog een halve wedstrijd meespeelde, heeft de club inmiddels verlaten.

Leveroy – Fortuna Sittard:
0 – 1 Nepomuceno, 0 – 2 Voorn, 0 – 3 Rajcomar, 0 – 4 Voorn, 0 – 5 N’Koyi, 0 – 6 N’Koyi, 0 – 7 Gulpen, 0 – 8 Rajcomar, 0 – 9 Vlug, 0 – 10 Rajcomar, 0 – 11 Vlug, 0 – 12 Briels, 0 – 13 Khalouta, 0 – 14 Khalouta, 0 – 15 Khalouta, 0 – 16 Khalouta, 0 – 17 Briels, 0 – 18 Khalouta.