In de vooravond speelde Fortuna Sittard-middenvelder Samuel Moutoussamy zijn laatste wedstrijd van het seizoen. In het Stade Olympique van het Tunesische Radès nam RD Congo het op tegen Mali.

Bondscoach van RD Congo, Héctor Cúper, gooit zijn elftal behoorlijk om en laat Moutoussamy naast hem op de bank plaatsnemen. De omzettingen pakken niet helemaal geweldig uit, want na slechts vier minuten zet Mamadou Coulibaly de Malinezen op voorsprong. Hij neemt de bal in het strafschopgebied aan, draait razendsnel en tikt de bal in de verre hoek.

Van die achterstand moeten ‘Les Léopards’ even bekomen, want veel meer dan tegenhouden lukt vooralsnog niet. Mali ruikt haar kans en lijkt rond het half uur tweemaal op voorsprong te komen, maar eerst redden doelman Joël Kiassumbua en Marcel Tisserand de Congolese meubelen, waarna Coulibaly enkele minuten laten een grote kans op 0-2 mist.

Pas net voor rust probeert Glody Makabi Lilepo zijn land op gelijke hoogte te brengen, maar uiteindelijk blijft het 0-1 en dat is tevens de ruststand.

In de rust zet Cúper drie spelers onder de douche en laat er drie invallen, waaronder Moutoussamy. Vooral het wisselen van Walter Bwalya voor Chadrac Akolo Ababa sorteert effect, want Akolo brengt tenminste wat vuur in het Congolese spel.

Toch duurt het tot de absolute eindfase van het duel vooraleer Moutoussamy achter een toegekende vrije trap gaat staan. Hij draait de bal voor doel waar Ben Balango de bal achter de Malinese doelman kopt. En dat is meteen de eindstand van het duel.

Net als Lisandro Semedo mag ook Samuel Moutoussamy gaan beginnen aan een welverdiende zomervakantie en zich vervolgens gaan richten op een seizoen ‘Canarimania’ bij FC Nantes.

Bron: Foot.cd