Net als Lisandro Semedo (voor Kaapverdië) is ook Samuel Moutoussamy opgeroepen om zijn land te vertegenwoordigen. Bondscoach Héctor Cúper riep de Fortuna Sittard-middenvelder op voor twee oefeninterlands. De eerste van de twee vond vanavond plaats in het olympische stadion van Radès waar RD Congo het opnam tegen Tunesië.

De afgelopen wedstrijden heeft Moutoussamy moeten missen, maar vanavond is hij er weer bij en hij heeft meteen een basisplaats beet. Vanaf de rechterzijde van het middenveld moet Moutoussamy proberen enige lijn in het Congolese spel te brengen. Maar veel komt daarvan niet terecht. RD Congo is hoofdzakelijk veroordeeld tot verdedigen en komt er in de beginfase nauwelijks aan te pas.

Pas na een minuut of 25 drukt RD Congo een eerste keer door als Moutoussamy op de lat trapt. Voor het overgrote deel beperken ‘Les Léopards’ zich tot verdedigen en doen dat betrekkelijk goed. Toch gaan ze met een achterstand de rust in als uitblinker Naïm Sliti zich middels een schaar vrijspeelt en de bal hard richting doelman Baggio Siadi Ngusia trapt. De doelman ligt in de juiste hoek, maar laat een quasi houdbare bal door zijn handen glippen: 1-0.

‘Léopard’ Samuel Moutoussamy kijkt tegen een achterstand aan

Na rust komt Tunesië bijna op 2-0 als invaller Hannibal Mejbri net naast trapt en Yassine Meriah een vrije trap voorlangs kopt. Maar gedurende de tweede helft krijgt RD Congo steeds meer controle over de wedstrijd. Het balbezit is weliswaar door ‘Les Aigles de Carthage’, maar de Congolezen weten het gevaar al in een vroeg stadium te neutraliseren.

Na 71 minuten zit de wedstrijd er voor Moutoussamy op. Hij wordt vervangen door Jonathan Bolingi Mpangi Merikani. Ook aan Tunesische zijde is inmiddels volop gewisseld, waardoor het duel steeds rommeliger wordt.

RD Congo zet aan voor een slotoffensief, maar het levert niets op, waardoor bondscoach Cúper debuteert met een nederlaag. De Congolezen blijven in Radès achter, aangezien ze er 11 juni tegen Mali spelen. Na het duel kan Moutoussamy eindelijk met vakantie.

Bron: Tunisie Football