Dimitrios Ioannidis verruilde in de zomer van 2018 de jeugd van Rot-Weiss Oberhausen voor die van Fortuna Sittard. Het jaar nadien tekende hij op zijn negentiende zijn eerste profcontract bij Fortuna tot de zomer van 2021 met een optie op nog eens twee seizoenen.

In het seizoen 19/20 zou hij vroeg in het seizoen tweemaal invallen in de Eredivisie, maar daar bleef het bij. Het leverde hem wel voorzichtige interesse op van de Griekse nationale bond. Ioannidis kan namelijk voor Griekenland of Duitsland uitkomen.

Fortuna achtte het voor zijn ontwikkeling beter dat hij in het seizoen 20/21 elders op huurbasis aan speeltijd zou toekomen. Dat leek samenwerkingspartner FC Dordrecht te worden, maar FC Dordrecht vond hem te licht. Uiteindelijk stapte hij op huurbasis over naar Sf Lotte in de regionalliga.

Ondanks dat hij daar 31 competitieduels speelde, besloot Sf Lotte hem niet over te nemen van Fortuna Sittard. Dat had gekund, want Fortuna had al bekend gemaakt, de optie zijn contract op nog eens twee seizoenen niet te lichten.

Ioannidis ging dus op zoek naar een nieuwe werkgever en heeft die nu gevonden: Rot-Weiss Ahlen, dat ook in de regionalliga uitkomt. Hij tekent er tot de zomer van 2022.

We wensen Dimitrios Ioannidis daar veel succes.

Bron: RW Ahlen