Vanmiddag speelde het G-team van Fortuna Sittard de uitwedstrijd bij het Maastrichtse RKHSV. Kijk je als ultieme sporter naar de stand, dan is winnen vanmiddag een must. Maar in het G-voetbal is plezier hebben van even groot belang.

Om kwart voor drie fluit de dienstdoende scheidsrechter de wedstrijd op gang en neemt de thuisploeg de wedstrijd meteen in handen. Vrijwel meteen drukt de scheidsrechter zijn stempel op het duel als hij een bal die een schouder raakt beoordeelt als een handsbal. De toegekende strafschop wordt echter over het doel van Danny Raike geschoten. In de ogen van Fortuna zegeviert hiermee het recht.

En ondanks dat de thuisclub het beste van het spel heeft voetballen ze nauwelijks kansen bij elkaar. Fortuna heeft haar zaakjes behoorlijk voor elkaar en verdedigt secuur. Halverwege de eerste helft vindt RKHSV tóch een gaatje in de hechte defensie en scoort een eerste doelpunt.

Fortuna’s begeleidingsstaf ziet hoe RKHSV aan een aanval bouwt

Tijdens het vervolg van de eerste helft dwingt Fortuna nog een aantal corners af en duikt gevaarlijk op voor het Maastrichtse doel, maar het scoren van een doelpunt wilt niet lukken.

Na de rustpauze incasseren de Sittardenaren een nieuwe dreun. Een snedige aanval van de thuisploeg levert een tweede doelpunt op. Vanaf dat moment zet Fortuna de knop om. Trainer Theo Vroomen dirigeert zijn mannen naar voren en gaat alles-of-niks spelen.

Dat strijdplan zorgt ervoor dat RKHSV er steeds minder aan te pas komt. De verdediging verliest nauwelijks nog een duel, waardoor het middenveld steeds beter aan voetballen toekomt.

Deze strijder passeer je niet zomaar!

Het ingezette offensief levert vrijwel meteen een doelpunt op en zorgt ervoor dat Fortuna verbeten op zoek gaat naar de gelijkmaker. Die lijkt er ook te komen als de doelman een voorzet door zijn handen laat glippen maar de bal rolt via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Één ding is zeker: deze doelman steekt vandaag niet in zijn beste vorm.

Fortuna probeert het van dichtbij en van afstand, maar blijft uiteindelijk op 2-1 steken. Met de winst neemt RKHSV afstand van de laatste plaats op de ranglijst en wordt het voor Fortuna lastiger zich in de Eerste Klasse te handhaven.

Maar daar draait G-voetbal niet om: het plezier staat voorop!