Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen FC Emmen in ieder geval geen beroep doen op Niels Vets en Elroy Pappot. Verder viel Jordie Briels geblesseerd uit in het bekerduel tegen NAC Breda. Wellicht is ook hij niet beschikbaar.

Aangezien Fortuna aardig speelde in het duel met NAC Breda, verwachten we dat Van Vossen vasthoudt aan dat elftal, met dien verstande dat Briels niet meedoet. Zijn vervanger Jordi Baur maakte een goeie indruk, dus wellicht start hij in de basis. Echter Donny de Groot keert ook terug, dus het ligt meer voor de hand dat hij speelt.

Achterin: Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermansverdedigingslinie: Fatih TuranRoel JanssenSjoerd LinssenKevin Kis.

Op het middenveld zetten Ramon Voorn en Jordy ter Borgh centraal de lijnen uit; Jasper Waalkens and Jeffrey Vlug moeten voor dreiging zorgen over de flanken.

Voorin waarschijnlijk het duo Seku Conneh en De Groot.

Nutteloze informatie: De laatste drie thuisduels tegen FC Emmen won Fortuna, maar de totaalbalans thuis tegen FC Emmen is nog steeds bedroevend. Er zijn slechts drie ploegen in het betaalde voetbal waartegen wij thuis gemiddeld per duel minder punten pakten dan tegen FC Emmen. Die drie zijn: Ajax, PSV en FC Dordrecht.

Bekende gezichten in Emmen? Ja, Jurjan Mannes speelt er tegenwoordig.

Laatste overwinning op FC Emmen in Sittard-Geleen? Afgelopen seizoen won Fortuna met 2-0, via twee late doelpunten van Gevaro Nepomuceno en Lars Gulpen.

Laatste vijf duels thuis tegen FC Emmen? W-W-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-V-V-V

Scheidsrechter: De Belgische scheidsrechter Claes heeft de leiding. Hij debuteert bij Fortuna.

Opstelling: Kaya; Turan, Janssen, Linssen, Kis; Voorn, Ter Borgh, Waalkens, Vlug; De Groot, Conneh.