Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen Ajax (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Voor de rest is iedereen beschikbaar.

Dat betekent dat Eijer geen wijzigingen hoeft aan te brengen in het elftal dat de laatste drie competitieduels niet verloor.

We vermoeden dat Eijer dan ook vasthoudt aan het elftal dat een punt pakte tegen Willem II. Dat betekent dat Alexei Koselev start in het doel. Van rechts naar links ziet hij Alessandro Ciranni, Wessel Dammers, Branislav Ninaj en Marco Ospitalieri voor zich.

Op het middenveld verwachten we José Rodríguez, Jorrit Smeets en Ahmed el Messaoudi. In de voorhoede moeten Lisandro Semedo, Andrija Novakovich en Mark Diemers voor de aanvallende impulsen zorgen.

Oud-Fortunezen bij Ajax? Ja, we herkennen Perr Schuurs.

Laatste overwinning thuis tegen Ajax? 15 Maart 2000. Matthew Amoah maakte het verschil met twee treffers: Fortuna verslaat Ajax met 2-0.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Ajax: G-V-W-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-G-V-V

Scheidsrechter Pol van Boekel vinden we terug op de twaalfde plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Daarmee staat hij in de middenmoot. De man is dus neutraal!

Opstelling: Koselev; Ciranni, Ninaj, Dammers, Ospitalieri; Rodríguez, Smeets, El Messaoudi; Semedo, Novakovich en Diemers.

Supporters: Het stadion is uitverkocht. Dus zorg dat je op tijd binnen bent. De pre-party start om 18.00uur.