Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het uitduel tegen Almere City FC niet beschikken over Mailson Lima en Jordie Briels (beiden geblesseerd). Verder nam Fortuna afscheid van Giel Piereij, Stijn Keulen, Souhail Belkassem en Benjamin Bahtiri. Van deze zes had alleen Briels afgelopen vrijdag een basisplek in het duel tegen SC Telstar. Daar staat tegenover dat Emrah Başsan (speelgerechtigd) en Aziz Khalouta (terug in de selectie) vandaag wel beschikbaar zijn.

Başsans introductie heeft geen gevolgen voor de achterhoede. We verwachten keeper Miguel Santos onder de lat, met daarvoor een viermansverdedigingslinie. Christopher Braun als rechtsback; centraal het duo Ferry de Regt en Perr Schuurs; Marco Ospitalieri op de linksbackpositie.

Op het middenveld vermoeden we Kamen Hadzhiev en Jorrit Smeets aan de aftrap. Hetzelfde geldt voor Roald van Hout aan de rechterkant. Başsan is de aanvallende middenvelder. De enige vraagtekens zijn er wellicht aan de linkerkant. Oliseh heeft vertrouwen in Gavin Vlijter, maar Djibril Dianessy viel redelijk in tegen SC Telstar. Een van de twee speelt. We gokken op Vlijter. Sjoerd Ars staat in de aanval.

Bekende gezichten bij Almere City FC? We herkennen Jasper Waalkens op het veld en Marco Heering ernaast.

Laatste overwinning uit bij Almere City FC? 28 Augustus 2015. Vorig seizoen wonnen we er met 0-3. De drie doelpuntenmakers (Joeri Schroyen, Muhammed Mert en Lars Hutten) zijn dit seizoen alweer weg.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Almere City FC? W-V-G-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-V-V-V

Scheidsrechter: Sander van der Eijk floot eenmaal een duel van Fortuna Sittard en dat ging verloren. Hij mag zich dus revancheren.

Opstelling: Santos; Braun, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Van Hout, Hadzhiev, Smeets, Başsan; Ars en Vlijter.

Supporters: De bus van Fortuna SC vertrekt om 16.15uur nabij het Fortuna stadion. De kassa’s aan het stadion zijn vanavond gesloten. Degenen die kaartjes in de voorverkoop hebben gekocht, kunnen vrij reizen naar Almere.