Trainer René Eijer kan vanmiddag in het uitduel tegen De Graafschap (aftrap: 14.30uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Vitor Saba en Rowen Koot. Gedurende de winterstop is ook aanvoerder Wessel Dammers langdurig geblesseerd geraakt. Verder mist Eijer vanmiddag Aykut Özer (geschorst), Amadou Ciss (interlandverplichtingen met Senegal) en waarschijnlijk Lisandro Semedo (herstellende van een spierverrekking in zijn bovenbeen). René Eijer kan wel beschikken over de nieuwe doelman: Ažbe Jug.

Eijer moet kiezen tussen een 4-3-3 of een 4-4-2-opstelling. We vermoeden dat Eijer zal opteren voor de laatste variant, mede omdat Lisandro Semedo waarschijnlijk afwezig is en Fortuna nog geen vervanger heeft voor Wessel Dammers. Dat laatste vraagt wellicht om het inbouwen van extra zekerheid achterin.

Kortom, we verwachten Alexei Koşelev in doel, met daarvoor een viermansverdediging. Branislav Niňaj vervangt waarschijnlijk Wessel Dammers om samen met Kai Heerings een koppel te vormen in het centrum van de verdediging. Op de rechtsbackpositie moet Eijer dan Niňaj vervangen. Hij kan kiezen tussen Clint Essers en Alessandro Ciranni. We verwachten de laatste aan de aftrap. Aan de linker kant verwachten we dat Michael Pinto nog steeds de voorkeur krijgt boven Marco Ospitalieri.

Op het middenveld verwachten we dus vier spelers. José Rodríguez is de verdedigende middenvelder; Mark Diemers de aanvallende middenvelder. Dan blijven er twee plekken open. Ahmed el Messaoudi en Jorrit Smeets strijden om een plek. Omdat De Graafschap er vast een fysieke wedstrijd van wil maken, gokken we op El Messaoudi. De andere plek is doorgaans voor Lars Hutten, maar wellicht kan ook Lazaros Lamprou er spelen—een speler die het slachtoffer is geworden van de verandering richting 4-4-2. We houden het op Hutten.

In de voorhoede speelt dan het duo Andrija Novakovich en Finn Stokkers.

Oud-Fortunezen bij De Graafschap? Niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij De Graafschap? 1 Februari 2014. Fortuna wint op de Vijverberg middels een vroege treffer van good old Aziz Khalouta, die momenteel bij De Treffers speelt en onlangs in Venlo een voetbalschool voor peuters en kleuters is begonnen.

Laatste vijf competitieduels uit tegen De Graafschap: V-V-V-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-V-V-W

Scheidsrechter Siemen Mulder staat op plek tien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Grauwe middenmoot, of—zo u wilt—gemiddeld genomen een eerlijke scheids! Na Luca Cantineau tegen FC Groningen stelt de KNVB opnieuw een onervaren VAR aan: Stan Teuben leidde slechts eenmaal een duel van Fortuna. Dat duel eindigde gelijk.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Niňaj, Heerings, Pinto; Rodríguez, El Messaoudi (Smeets), Diemers, Hutten; Stokkers en Novakovich.

Supporters: Er zullen vanmiddag 506 Fortunezen plaatsnemen in het uitvak in Doetinchem. De 228 busreizigers melden zich om 11.30uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion; de 278 autoreizigers melden zich tussen 12.00uur en 12.45uur bij tankstation De Slenk langs de A50 ter hoogte van Heteren voor het omwisselen van omwisselbiljetten.