Trainer Wil Boessen kan vanavond in het laatste duel van de reguliere competitie uit bij FC Emmen geen beroep doen op Jonathan Hendrickx (geschorst) en Niels Vets (geblesseerd). Meevaller is Patrick N’Koyi, die veel sneller terugkeert van een knieblessure dan eerder gediagnosticeerd. Hij mist wel nog wedstrijdritme en zal dus niet in de basis starten.

Dat betekent dat er ten opzichte van afgelopen maandag geen personele wijzigingen hebben plaatsgevonden. We gaan er dan ook vanuit dat Boessen start met dezelfde elf spelers die de klus klaarden tegen Almere City FC.

Achterin dus Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermanslinie. Fatih Turan als rechtsback, Yoann de Boer en Timothy Dreesen centraal en Kevin Kis als linksback.

Op het middenveld Roel Janssen en Ramon Voorn centraal, Jeffrey Vlug en Jordie Briels aan de zijkanten.

Voorin het duo Aziz Khalouta en Gevaro Nepomuceno.

Opvallend is dat mocht dit inderdaad de basisopstelling zijn, dit duel voor acht van de elf spelers het laatste voor Fortuna kan zijn. Slechts van Voorn, Vlug en Kis weten we zeker dat ze ook volgend seizoen Fortunees zijn.

Inzet: Fortuna strijdt voor een plek in de play-offs, maar heeft plaatsing niet in eigen hand. Winst in Emmen maximaliseert de kans; een gelijkspel kan ook voldoende zijn. Tegenstander FC Emmen speelt om des keizers baard.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf zal zijn zevende duel van Fortuna fluiten. De balans is tot dusverre positief (3 maal winst; 2 maal gelijk; een nederlaag).

Bekende gezichten in Emmen? Niemand.

Laatste overwinning in Emmen? 23 Maart 2012. Een eigen doelpunt, twee treffers van Danny Hoesen en een treffer van Harry Gommans resulteerden in een afgetekende 4-0 overwinning.

Opstelling: Kaya; Turan, Dreesen, De Boer, Kis; Janssen, Voorn, Vlug, Briels; Nepomuceno en Khalouta