Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen FC Emmen (aftrap: 20.00uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers en Anthony Syhre. Dat betekent dat Finn Stokkers opnieuw beschikbaar is, na ruim een maand blessureleed. Áron Dobos is op pad met Hongarije O19 en dus afwezig.

Na de 4-4-2-variant in Amsterdam, verwachten we dat Eijer terugvalt op de 4-3-3-variant thuis tegen FC Emmen. Voor de personele bezetting van de achterhoede maakt dat geen verschil. Alexei Koşelev start in doel. Daarvoor dus een viermansverdediging. De vraag is: welk duo speelt centraal? Afgelopen week keerde Branislav Niňaj terug en hij stond onmiddellijk in de basis ten koste van Kai Heerings. Was dat omdat Eijer Niňaj beter vindt dan Heerings of werd Heerings gespaard in Amsterdam (hij is een gele kaart verwijderd van een uitsluiting)? Het antwoord op die vraag bepaalt vast wie er naast José Rodríguez in het centrum van de verdediging start. Op de rechtsbackpositie verwachten we Calvin Mac-Intosch; op links aanvoerder Michael Pinto.

Op het middenveld geen vier, maar drie spelers. We vermoeden dat Ahmed el Messaoudi buiten de boot valt. Dus Fortuna speelt met Jorrit Smeets, Andrija Balić en Mark Diemers.

In de voorhoede spelen Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou op de flanken en Andrija Novakovich in de spits; Finn Stokkers start op de bank en zal daar waarschijnlijk alleen als de nood aan de man is vanaf komen.

Oud-Fortunezen bij FC Emmen? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen FC Emmen? 8 November 2013. Op een regenachtige avond verslaat Fortuna Sittard FC Emmen met 2-0. Gevaro Nepomuceno (tegenwoordig Oldham Athletic) en Lars Gulpen (tegenwoordig EHC) zorgen voor de doelpunten in het slotkwartier.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Emmen: V-G-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-V-V-W

Scheidsrechter Danny Makkelie vinden we terug op plek twee in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’; VAR Richard Martens op plek één. Op het juiste moment stuurt de KNVB ons dus de juiste scheidsrechters.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Rodríguez, Niňaj (Heerings?), Pinto; Smeets, Diemers, Balić; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Fortuna wil het stadion vol hebben, dus is er een kortingsactie. Volwassenen betalen 7,50euro; kinderen 3,75euro voor een entreekaart. Het lijkt erop dat die actie succesvol is, want het wordt druk in het stadion. Houd rekening met extra reistijd vanavond.