Trainer Sjors Ultee kan morgenmiddag in het uitduel tegen FC Emmen (aftrap: 14.30uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op negen spelers: Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Vitalie Damașcan, Leandro Fernandes, Álex Carbonell, Grégoire Amiot, Mica Pinto, Áron Dobos en Bo Breukers. De enige speler die is teruggekeerd van blessureleed tijdens de interlandperiode is Martin Angha.

Dat betekent niet dat de andere geblesseerden geen vooruitgang hebben geboekt. Wessel Dammers, Vitalie Damașcan, Álex Carbonell en Grégoire Amiot komen eraan, maar het duel tegen FC Emmen komt te vroeg, alhoewel enkele van deze spelers wellicht wel op de bank zullen zitten.

We verwachten dat Ultee zal vasthouden aan het systeem met vijf verdedigers dat goed uitpakte tegen Feyenoord. De terugkeer van Martin Angha geeft Ultee wel meer keuzemogelijkheden en we verwachten dat Ultee daar ook gebruik van zal maken: Angha erin; Clint Essers op de bank.

In het doel geen verrassing: Alexei Koşelev. Op de links- en rechtsbackposities respectievelijk George Cox en Felix Passlack. Het centrale blok bestaat dan uit Branislav Niňaj, Martin Angha en Cian Harries.

Op het middenveld geen wijzigingen. Tesfaldet Tekie, aanvoerder Jorrit Smeets met een regenboogband (de eredivisie vraagt dit weekend aandacht om LHBTI-acceptatie) en Amadou Ciss. Mark Diemers speelt ergens tussen het middenveld en de aanval. Bassala Sambou zorgt voor het gevaar voorin.

Oud-Fortunezen bij FC Emmen? Nee, niemand. Of toch? Nikolai Laursen trainde eerder dit seizoen bij ons mee, leek te gaan tekenen, maar tekende niet in Sittard-Geleen; hij tekende in Emmen.

Laatste competitie-overwinning uit bij FC Emmen? 24 Februari 2017. Perr Schuurs en Finn Stokkers (tweemaal) zorgden voor de drie doelpunten die voldoende bleken voor een 3-2 overwinning in de eerste divisie.

Laatste vijf competitieduels uit bij FC Emmen: G-G-W-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-V-V

Scheidsrechter Bas Nijhuis is de nummer zes in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Prima keuze van de KNVB. VAR Ingmar Oostrom staat op plek vijf. Ook niet slecht. Aan de scheidsrechters zou het dus niet moeten liggen!

Opstelling: Koşelev; Passlack, Niňaj, Angha, Harries, Cox; Tekie, Smeets, Diemers, Ciss; Sambou.

Toeschouwers: Het uitvak zal morgen aan de Oude Meerdijk uitpuilen, want uitverkocht met 327 Fortunezen. De 147 busreizigers melden zich om 10.00uur aan de voorzijde van het Fortuna Sittard Stadion; de 180 automobilisten melden zich vanaf 13.00uur bij het stadion in Emmen, waar ze hun omwisselbiljetten omruilen voor entreebiljetten.