Trainer Sunday Oliseh kan vanmiddag (aftrap 14.30uur) in het thuisduel tegen FC Oss geen beroep doen op Jorrit Smeets (ziek), Marco Ospitalieri (spierblessure bovenbeen) en wellicht Gavin Vlijter. Vlijter heeft ook last van een spierblessure in het bovenbeen. We vermoeden dat Oliseh geen risico neemt met de aanvaller. Verder is Aziz Khalouta nog steeds disciplinair geschorst.

De laatste maal dat Ospitalieri niet beschikbaar was (De Graafschap thuis), loste Oliseh het probleem op de linksbackpositie op door er Kamen Hadzhiev te posteren. We verwachten dat de trainer opnieuw kiest voor die oplossing. Verder in de achterhoede: Miguel Santos op doel. Christopher Braun is de rechtsback; het duo Perr Schuurs en Ferry de Regt speelt in het centrum van de verdediging.

Centraal op het middenveld levert de afwezigheid van Smeets en het elders inzetten van Hadziev naar alle waarschijnlijkheid Luc Mares een basisplek op. Jordie Briels is de tweede centrale middenvelder. Aan de zijkanten verwachten we Emrah Başsan en Djibril Dianessy.

In de voorhoede zal Finn Stokkers spelen, de vraag is: wie speelt achter hem? In Eindhoven koos Oliseh voor Vitor Saba; het alternatief in de aanval is Sjoerd Ars.

Bekende gezichten bij FC Oss? Na het ontslag van trainer François Gesthuizen niemand meer.

Laatste overwinning thuis tegen FC Oss? 26 Februari 2016. Lars Hutten (tweemaal) en Jens van Son scoren in een ruime 3-0 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Oss? W-V-W-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-G-W-V

Scheidsrechter: Laurens Gerrets staat op plek zes in de lijst ‘meest favoriete Fortuna scheidsrechter’. Een prima keuze dus van de KNVB.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, Schuurs, De Regt, Hadzhiev; Başsan, Briels, Mares, Dianessy; Saba (Ars?) en Stokkers.

Supporters: Kinderen tot vijftien jaar hebben vandaag gratis toegang tot het duel (mits ze onder begeleiding van een betalende volwassen staan).