Trainer René Eijer kan vanmiddag in het uitduel tegen Feyenoord (aftrap: 16.45uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar—inclusief Marco Ospitalieri (we zien nergens dat hij niet-speelgerechtigd is naar aanleiding van zijn rode kaart in een duel van Jong Fortuna Sittard tegen Jong RKC Waalwijk).

Het hoofdpijndossier dat Eijer al weken wakker houdt—de rechterhelft van de achterhoede—speelde Fortuna ook weer parten in het duel tegen AZ. Eijer wisselde Clint Essers al in de rust. We denken niet dat Essers een nieuwe kans gaat krijgen in Rotterdam. Betekent dat dat Alessandro Ciranni dan automatisch zal spelen op de rechtsbackpositie? Ook Ciranni heeft nog niet echt kunnen overtuigen. Het zou zo maar eens kunnen dat Eijer het over een andere boeg gaat gooien. Het probleem is namelijk niet alleen de rechtsbackpositie maar ook de samenwerking tussen de rechtsback en het centrale verdedigingsblok. Eijer zou dus wel eens een van de centrale verdedigers als rechtsback kunnen uitspelen. Eijer heeft twee centrale verdedigers achter de hand: Kai Heerings en Rubén Ramírez. Eijer kan ervoor kiezen vaste centrale verdediger Branislav Niňaj naar de rechtsbackpositie te dirigeren en hem centraal te vervangen door Heerings (of andersom). Heerings zou dan een centraal duo vormen met aanvoerder Wessel Dammers. Michael Pinto speelt op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we dat Eijer geen wijzigingen doorvoert. José Rodríguez, Ahmed el Messaoudi en Mark Diemers zijn de mannen die de slag op het middenveld moeten winnen.

In de aanval moet Eijer een keuze maken wat betreft de spitspositie: Finn Stokkers of Andrija Novakovich. Ondanks prima werk van Stokkers in absentie van Novakovich, vermoeden we dat Novakovich toch weer de voorkeur zal krijgen. Aan de zijkanten geen wijzigingen: Lisandro Semedo speelt op de rechter flank en Lazaros Lamprou op de linker flank.

Oud-Fortunezen bij Feyenoord? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij Feyenoord? 6 Mei 2001. Fortuna neemt een 0-2 voorsprong via Ronald Hamming en Jochem van der Hoeven. Fortuna verspeelt die voorsprong in de slotfase en waar iedereen dan ook nog de winnende treffer voor Feyenoord verwacht, is daar ineens anti-held Joost Volmer die Fortuna zowaar de drie punten bezorgt (uitgebreid verslag: Feyenoord 2 Fortuna Sittard 3).

Laatste vijf competitieduels uit tegen Feyenoord: V-W-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-W-V-W

Scheidsrechter Jeroen Manschot staat op plek elf in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een middenmoter dus. Indien nodig, krijgt Manschot hulp van VAR Serdar Gözübüyük. Die staat op plek veertien in het klassement. Niet echt een Fortunafan.

Opstelling: Koşelev; Niňaj (Ciranni), Heerings (Niňaj), Dammers, Pinto; Rodríguez, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Novakovich, Lamprou.

Supporters: Fortuna zal in Rotterdam steun krijgen van het ongelooflijke aantal van 1200 supporters in het uitvak. De 392 busreizigers melden zich om 13.45uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion. Voor de 808 Fortunezen die met eigen vervoer naar Rotterdam reizen zijn er geen specifieke verplichtingen. Wel geldt er voor iedereen een identificatieplicht.