Trainer Wil Boessen kan vanmiddag (aftrap: 14.30uur) in het thuisduel tegen Helmond Sport geen beroep doen op de geblesseerden Timothy Dreesen, Roel Janssen, Davy Hodselmans, Fatih Turan en de geschorste Jonathan Hendrickx. Dat betekent dat ten opzichte van vorige week Niels Vets terug is, maar hij mist wedstrijdritme en start op de bank.

Kortom, Boessen mist vanmiddag opnieuw zes verdedigers en dat vergt achterin opnieuw creativiteit. Met Turan, Hendrickx en Hodselmans buiten strijd, moet Boessen dus opzoek naar een vierde keuze op die positie. In de wetenschap dat alle gekende verdedigers die fit zijn, elders spelen, moet Boessen dus een middenvelder opstellen op de rechtsbackpositie. Dat zou wel eens Jordie Briels kunnen worden. Verder Yoann de Boer en Sjoerd Linssen centraal achterin; Kevin Kis op de linksback positie.

Op het middenveld zijn Ramon Voorn, Franco Zennaro en Gevaro Nepomuceno zekerheden en moet Boessen Briels vervangen. Hij kan kiezen tussen Jeffrey Vlug of Lars Gulpen. We gokken op de laatste.

Voorin twee man: Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Bekende gezichten in Helmond? Alleen Charles Kazlauskas heeft nog een verleden bij ons.
Laatste thuisoverwinning op Helmond Sport? 18 December 2011: Rick Geenen, Fabio Caracciolo en Randell Shakison scoorden elk eenmaal. Genoeg voor een 3-1 overwinning.

Opstelling: Kaya; Briels, De Boer, Linssen, Kis; Voorn, Zennaro, Nepomuceno, Gulpen; Khalouta en N’Koyi.