Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel tegen Helmond Sport geen beroep doen op spits Tim Janssen en centrale verdediger en aanvoerder Roel Janssen. De laatste is onvoldoende hersteld van de blessure die hij opliep in het duel tegen Achilles ’29. Ten opzichte van vorige week is Ferry de Regt beschikbaar voor een gehele wedstrijd en datzelfde geldt voor Raymond Fafiani.

In de verdediging moet Van Vossen Roel Janssen dus vervangen en Ferry de Regt lijkt de aangewezen persoon voor die rol. We gaan er vanuit dat hij samen met Luc Mares het centrum van de verdediging afdekt. Ondanks dat Dennis Dengering een matige wedstrijd tegen Achilles ’29 speelde, vermoeden we dat hij meer krediet heeft dan twee duels. Demen Roumen zou een alternatief kunnen zijn. Joeri Schroyen speelt op links; Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld zal Raymond Fafiani debuteren. Verdwijnt een aanvallende middenvelder of een verdedigende middenvelder uit de basis om plek te maken voor Fafiani? Dagblad De Limburger houdt het op de eerste variant: Muhammed Mert op de bank. Dat zou sneu zijn voor Mert, want wie gaat hem uitleggen wat hij fout heeft gedaan in de eerste twee duels.

Voorin het duo Lars Hutten en Gökhan Lekesiz.

Bekende gezichten in Helmond? Niemand.

Laatste overwinning in Helmond? 8 Augustus 2014. Een treffer van Jasper Waalkens was voldoende voor drie punten.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Helmond Sport: W-G-G-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-..-..-..

Scheidsrechter: Erwin Blank staat voor de vierde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. De balans is in evenwicht. Eenmaal winst; eenmaal gelijk; eenmaal verlies.

Opstelling: Kaya; Dengering, De Regt, Mares, Schroyen; Ter Borgh, Briels, Fafiani, Loen; Hutten en Lekesiz.