Interim-trainer Claudio Braga kan vanmiddag (aftrap 14.30uur) in het thuisduel tegen Helmond Sport geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Todd Cantwell, Djibril Dianessy en waarschijnlijk André Vidigal. Lazar Kojic keert terug in de selectie na zijn interlandverplichtingen met Servië O19 (was er al bij in Almere, maar zonder te trainen).

Achterin is de linksachterpositie het enige vraagteken. De afgelopen twee duels viel Marco Ospitalieri telkens het laatste kwartier in voor Michael Pinto. Het is duidelijk dat de trainersstaf geen risico’s wenst te nemen met de Belg. We gokken dat Braga ook vandaag kiest voor Pinto. Verder Aykut Özer onder de lat; Clint Essers speelt als rechtsback; aanvoerder Perr Schuurs en Wessel Dammers houden de zaken centraal achterin gesloten.

Op het middenveld moet Braga een vervanger aanwijzen voor Vidigal. In Almere koos hij voor Dries Saddiki; vanmiddag kan hij ook voor Kojic kiezen. Verder Jorrit Smeets en Lars Hutten.

In de aanval verwachten we Lisandro Semedo aan de rechter kant; Finn Stokkers centraal en Stefan Askovski als vervanger van Dianessy aan de linker kant. Tezamen goed voor 36 doelpunten dit seizoen.

Bekende gezichten bij Helmond Sport? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Helmond Sport? 7 April 2017. Het afgelopen seizoen won Fortuna met 4-1 van Helmond Sport. Dianessy, Stokkers, Christopher Braun en Emrah Başsan maakten de doelpunten.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Helmond Sport: W-W-W-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-W-G-W

Scheidsrechter Sander van der Eijk staat pas voor de derde maal aan de aftrap bij een duel van Fortuna Sittard, onvoldoende voor een notering in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’. De eerste twee duels gingen verloren. De man heeft dus wat goed te maken.

Opstelling: Özer; Essers, Schuurs, Dammers, Pinto (Ospitalieri?); Kojic (Saddiki?), Smeets, Hutten; Semedo, Stokkers en Askovski.

Supporters: De inschrijving voor de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk start vandaag.