Trainer Sunday Oliseh kan vanavond bij de hervatting van de competitie thuis tegen Jong Ajax geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Aykut Özer; Ufukcan Engin is op pad met Turkije O19. Lazar Kojic is nieuw in de selectie; Marco Ospitalieri is hersteld van blessureleed. Verder is iedereen fit en speelgerechtigd. Ook Wessel Dammers – die de oefenduels in de winterstop miste – was erbij op de afsluitende training.

In de achterhoede betekent de terugkeer van Ospitalieri, dat Clint Essers waarschijnlijk van de linksbackpositie verhuist naar de rechtsbackpositie, waardoor Christopher Braun buiten de basis valt (tenzij Dammers toch niet speelt en Essers hem centraal vervangt, waardoor er een plek voor Braun als rechtsback vrijkomt). Verder Miguel Santos op doel en aanvoerder en Ajax-huurling Perr Schuurs centraal naast Dammers.

Op het middenveld verwachten we geen veranderingen ten opzichte van het laatste competitieduel tegen Jong FC Utrecht: Jorrit Smeets en Dries Saddiki in een controlerende rol; Djibril Dianessy in een aanvallende rol.

In de aanval zijn Lisandro Semedo (rechtsbuiten) en Finn Stokkers (spits) zeker van een basisplek. We vermoeden dat de strijd om de linksbuitenpositie ditmaal in het voordeel van Stefan Askovski zal uitvallen. André Vidigal speelde dinsdag namelijk de gehele wedstrijd tegen SC Susteren; we vermoeden dat de basis tegen Jong Ajax, in dat duel op de bank zat (op Dammers na).

Bekende gezichten bij Jong Ajax? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Jong Ajax? 6 Februari 2017. Fortuna staat bij rust met 0-2 achter, maar slaat na rust ongenadig hard toe: Stokkers, Schuurs, Vlijter en tweemaal Dianessy zorgen voor de 5-2 eindstand.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Jong Ajax: W-V-V-V-..

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-W-W-W

Scheidsrechter Edwin de Graaf staat op plek acht in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Dat is bovenkant middenmoot.

Opstelling: Santos; Essers, Schuurs, Dammers (Braun?), Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: (1) Bij winst tegen Jong Ajax legt Fortuna Sittard beslag op de tweede periodetitel. Bij elk ander resultaat, kan alleen NEC nog roet in het eten gooien. Omdat NEC de eerste periode al won, is Fortuna al zeker van de sportieve prijzen die toebehoren aan de periodetitel. (2) Bij winst vestigt Fortuna Sittard een nieuw record in de geschiedenis van de club: winst in zeven opeenvolgende competitieduels. (3) Voorafgaand aan de wedstrijd wordt het standbeeld van Fernando Ricksen onthuld. Dit gebeurt om 18.45uur in de buurt van het supportershome. Ricksen zal zelf aanwezig zijn bij de onthulling.