De transfermarkt gaat binnenkort open en dat geeft niet alleen Fortuna de mogelijkheid om de selectie te versterken (mits daar financiële ruimte voor is), maar het geeft ook enkele oud Fortunezen die er afgelopen zomer niet in zijn geslaagd een club te vinden de mogelijkheid alsnog aan de slag te gaan.

Fortuna nam in 2016 afscheid van vijf spelers die er tot dusverre niet in geslaagd zijn een nieuwe club te vinden.

Soufian Moro tekende aan de start van het seizoen 15/16 een amateurcontract bij Fortuna Sittard, maar verliet de club tussentijds in januari 2016. Een nieuwe club vond hij niet – ook niet in de zomerstop (een proefperiode bij RKC Waalwijk liep op niets uit). Momenteel loopt hij stage bij derdedivisionist Jong FC Twente in de hoop daar zijn loopbaan voort te zetten.

Nayib Lagouireh tekende aan de start van het seizoen 15/16 een huurcontract bij Fortuna. Hij speelde het seizoen uit, maar een nieuw contract zat er niet in – ook niet bij huurbaas Roda JC. Lagouireh was even in beeld bij ASV Geel, maar een stage liep op niets uit. Nu is hij op proef bij de Marokkaanse hoogsteklasser Hassania Union Sport d’Agadir (HUSA).

Muhammed Mert tekende aan de start van het seizoen 15/16 een profcontract bij Fortuna. Ook hij speelde het seizoen uit, maar ook hij kon geen nieuwe club vinden. Hij was een tijd op proef bij FC Eindhoven, maar tot een contract leidde dat vooralsnog niet. Het lijkt erop dat hij nog steeds bij FC Eindhoven meetraint.

Randy Onuoha tekende in juli 2016 een amateurcontract bij Fortuna, om dat niet veel later weer te verscheuren. Een nieuwe club vond hij niet. Onlangs dook hij op bij derdeklasser Hercules, waar hij in de winterstop mogelijkerwijs een contract tekent.

Alex Matuta tekende ook in juli 2016 een amateurcontract in Sittard-Geleen en ook hij verdween alweer snel. Van hem ontbreekt vooralsnog elk (sportief) spoor.