Perr Schuurs heeft met Oranje O19 het EK kwalificatietoernooi in eigen land gewonnen. Oranje stond er voorafgaande aan de laatste speelronde het beste voor en had aan één punt genoeg.

Maar makkelijk heeft Oranje het niet als tegenstander Slovenië na 21 minuten de leiding neemt via Darko Zec. Na een uur spelen wisselt bondscoach Maarten Stekelenburg Zakaria Aboukhlal voor Ché Nunnely en Nick Venema voor Ferdi Kadioglu. Laatstgenoemde bekroont zijn invalbeurt met een treffer, ongeveer 10 minuten voor tijd.

En als Oranje denkt een gelijkspel uit de brand te slepen scoort Slovenië nogmaals, via Žan Celar. Diezelfde Celar wist zijn hoofdrol diep in blessuretijd uit als hij een strafschop veroorzaakt. Deze buitenkans wordt benut door Donyell Malen; eindstand 2-2.

Perr Schuurs gaf zijn aanvoerdersband en ook zijn basisplaats af aan Armando Obispo. Reden om te wisselen ziet Stelekenburg niet waardoor Schuurs 90 minuten op de bank blijft zitten.