Als we de Spaanse krant Diario Sur mogen geloven staat José Rodríguez dichtbij een overgang naar Malaga CF. De 24-jarige middenvelder die het afgelopen seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard speelde, is op overschot bij FSV Mainz ’05. Ondanks een contract tot de zomer in 2020 in Mainz, mag hij de Duitse club verlaten.

Fortuna heeft meermaals aangegeven gecharmeerd te zijn van Rodríguez en Fortuna zou hem graag willen overnemen van Mainz, maar tot een akkoord zijn Fortuna, Rodríguez en Mainz (nog) niet gekomen.

De dagelijkse leiding van de nummer drie uit de Spaanse Segunda División zou een akkoord hebben bereikt met Rodríguez, maar kan pas een definitief akkoord sluiten als eigenaar Abdullah ben Nasser Al Thani er zijn goedkeuring aan geeft. Komt die goedkeuring er, dan staat Rodríguez voor een terugkeer bij Los Malaguistas. Hij speelde er namelijk de tweede helft van het seizoen 16/17 al eens op huurbasis.

Rodríguez speelde afgelopen seizoen 28 duels voor Fortuna Sittard, waarin hij twee doelpunten maakte. Voor Fortuna was hij de beoogde verdedigende middenvelder voor het nieuwe seizoen. Voor die positie is ook Joe Ledley in beeld, maar ook in de onderhandelingen met de Welshman zit niet veel schot. Het zou dus zomaar kunnen dat Fortuna op zoek moet naar een alternatieve oplossing.

Bron: Diario Sur