Tijdens de transferperiode van januari 2020 hoopt Fortuna het probleem op de positie van rechtsback te hebben opgelost. De Griekse verdediger Lazaros Rota wordt losgeweekt bij het Slowaakse MFK Zemplin Michalovce en tekent een contract tot en met het seizoen 22/23.

Tijdens zijn eerste half jaar blijkt Rota een aanwinst en doet Alessandro Ciranni en Clint Essers vergeten. Dat belooft veel voor het seizoen 20/21, maar Rota heeft moeite zijn hoge niveau uit zijn eerste halve seizoen te evenaren. Zeker als de toenmalige trainer Kevin Hofland hem openlijk in de media bekritiseert. De positie van rechtsback is wederom een probleem.


Lazaros Rota debuteert tegen Heracles Almelo

Hofland probeert Martin Angha als rechtsback, maar dat is natuurlijk meer een centrale verdediger. Na het ontslag van Hofland krabbelt ook Rota weer overeind, maar als Fortuna in de winter van 2021 Mickaël Tirpan huurt van Kasımpaşa SK verhuist Rota weer naar de bank.

Na afloop van het seizoen keert Tirpan terug naar Turkije, maar de club blijft proberen Tirpan los te weken bij Kasımpaşa SK. Nu dat is gelukt kiest Rota eieren voor zijn geld. Speler en club zijn overeengekomen het gesloten contract in goed overleg te beëindigen.

Tijdens zijn periode bij Fortuna speelde Rota 33 duels; 31 in competitieverband en 2 in het bekertoernooi.

Bron: Fortuna Sittard