Het dameselftal van Fortuna Sittard heeft vanavond met 2-5 gewonnen van de B1 van RKTSV. Alle Sittardse doelpunten vielen voor rust. Na rust kon RKTSV nog éénmaal tegenprikken waardoor de eindstand van 2-5 werd bereikt.

Ondanks dat RKTSV B1 in de eerste helft op voorsprong kwam lieten de Fortuna Dames duidelijk zien een maat te groot te zijn voor de ‘heren’ uit Terwinselen. Niet lang na de eerste tegentreffer trok Liv Aerts de stand weer gelijk nadat zij een strafschop benutte. Uit een voorzet van Charlotte Schings kopte Annika Pluymen vervolgens de geel/groenen op voorsprong.

Niet veel later waren de rollen omgedraaid waarbij Annika Pluymen Liv Aerts bediende. Laatstgenoemde toonde zich veel te snel voor de verdediging van RKTSV, liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde haar tweede doelpunt: 1-3.

Na een mooie combinatie aan de rand van het zestienmetergebied zorgde Gwen Kuijer voor een vierde Sittardse treffer. Daarmee was het nog niet gedaan voor de Kerkraadse opponent, want Liv Aerts bekroonde haar prima eerste helft met een fraaie assist. Colette van Aalst zorgde voor 1-5.

De tweede helft was een maat voor niks. Door de kloof van vier doelpunten en de wisselingen in het team vond Fortuna het wel prima, terwijl RKTSV niet bij machte was om de marge nog veel te verkleinen. Uiteindelijk scoorde Glenn Lemlijn nog éénmaal, waarbij hij de eindstand op 2-5 bracht.

Met dit resultaat lijken de dames voldoende zelfvertrouwen te hebben getankt voor het competitieduel van zaterdag aanstaande. Om 17.00 uur heet de tegenstander dan The Knickerbockers. Plaats van handeling is het sportcomplex van SVM aan de Burgemeester Smeetsstraat 1 te Muntergeleen.

RKTSV B1 – Fortuna Sittard:
Levy Elbers 1-1, Liv Aerts 1-1 (strafschop), Annika Pluymen 1-2, Liv Aerts 1-3, Gwen Kuijer 1-4, Colette van Aalst 1-5, Glenn Lemlijn 2-5.