In de kwartfinale van het WK O20 is Senegal O20 door haar leeftijdgenoten uit Zuid-Korea uitgeschakeld. In Stadion Miejski verliezen ‘Les Lionceaux’ na strafschoppen, nadat de wedstrijd na verlengingen in 3-3 is geëindigd. Zuid-Korea speelt in de halve finale tegen Ecuador dat vanmiddag de Verenigde Staten met 2-1 versloeg.

In Bielsko-Biała neemt Senegal, met Fortunees Amadou Ciss in de basis, in de eerste helft een 0-1 voorsprong nadat aanvoerder Ousseynou Cavin Diagne de bal na een afgeslagen corner in het doel schiet.

Na rust brengt Lee Kang-in Zuid-Korea vanaf elf meter langszij (na ingrijpen van de VAR), maar een kwartier later staat Senegal weer op voorsprong. Senegal krijgt een strafschop (na ingrijpen van de VAR), maar mist. Omdat de VAR heeft vastgesteld dat de doelman niet met beide voeten op de doellijn staat, mag Ibrahima Niane opnieuw aanleggen. Ditmaal mist hij niet en zorgt voor een Senegalese voorsprong: 1-2.

Even denkt Senegal de buit binnen te hebben na Senegals derde doelpunt via Youssouph Mamadou Badji, maar na tussenkomst van de VAR keurt de scheidsrechter het doelpunt af.

Uiteindelijk krijgen de Senegalezen het deksel op de neus als Lee Ji-sol acht (!!) minuten in blessureltijd de gelijkmaker binnenkopt. In de zesde minuut van de eerste verlenging slaat Zuid-Korea wederom toe wanneer Cho Young-wook een Koreaanse aanval doeltreffend afrondt. De klok tikt door waarbij er niet wordt gescoord, totdat Amadou Ciss het doel van Lee Gwang-yeon in de laatste minuut van de verlenging onder vuur neemt en voor 3-3 zorgt.

Senegal O20 maakt zich op voor de strafschoppenserie

Strafschoppen moeten uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Zuid-Korea start dramatisch door de eerste twee penalty’s te missen. Maar ook Senegal mist er één. De derde strafschop weet Zuid-Korea wel te benutten en hetzelfde doet Ciss namens Senegal.

Nadat beide team vier strafschoppen hebben genomen is de stand in de serie 2-2. De vijfde strafschop zal (mogelijk) voor de beslissing zorgen. De penalty van Zuid-Korea wordt achter doelman Dialy N’Diaye geschoten, waarna Senegal niet mag missen. Maar aanvoerder Ousseynou Cavin Diagne trapt de bal wild naast het doel, waardoor de kwartfinale het eindstation is voor Senegal.

De halve finale wordt dinsdag om 20.30 uur aanstaande gespeeld in Arena Lublin te Lublin, in het zuidoosten van Polen. Maar helaas zijn Ciss en zijn teamgenoten daar niet meer bij.

Bron: Korea Football Association / FIFA