Het lijkt er sterk op dat Fortuna Sittard in Stadion de Vijverberg moet gaan winnen van De Graafschap om de eerste periodetitel binnen te slepen. Elk ander resultaat lijkt op voorhand onvoldoende.

We speelden in de historie 26 competitieduels in Doetinchem; we wonnen er slechts viermaal (zesmaal gelijk; veertien nederlagen). Kortom, slechts in 15% van de gespeelde duels verscheen de vanavond vereiste uitslag op het bord.

Dan kunnen we het over die nederlagen gaan hebben; er zaten enkele zeer pijnlijke tussen (Henk Duut verloor er bijvoorbeeld zijn baan). Doen we niet; we hebben het over de vier overwinningen!

17 Oktober 1971: De Graafschap 2 Fortuna SC 3

4000 Toeschouwers zien De Graafschap tweemaal een voorsprong nemen, maar Fortuna SC komt tweemaal terug via treffers van Jo Geyselaers en Jo Plum. Als Wim Bohnen dan een kwartier voor tijd Fortuna voor het eerst op voorsprong brengt, heeft De Graafschap geen antwoord.

Keeper Jan Nieling kijkt de bal naast (bron: Archief Limburgs Dagblad)

2 April 1978: De Graafschap 1 Fortuna SC 2

2500 Toeschouwers zien een beter Fortuna SC, dat via treffers van Hans Engbersen voor de rust en Rob Hutting na de rust een 0-2 voorsprong neemt. Fortuna laat na grotere cijfers op het bord te zetten. Daar krijgt Fortuna geen rekening voor gepresenteerd, want de tegentreffer valt pas in blessuretijd en is dus niet meer dan een eretreffer.

28 Augustus 1993: De Graafschap 0 Fortuna Sittard 2

4100 Toeschouwers zien Fortuna Sittard een uur lang verdedigen, om het duel vervolgens in twee minuten te beslissen. Jerry Taihuttu in de 65ste en Anton Janssen in de 66ste minuut maken het verschil. Een opmerkelijk resultaat in een verder erg bleek seizoen.

1 Februari 2014: De Graafschap 0 Fortuna Sittard 1

9300 Toeschouwers zien een strijdvaardig Fortuna dat een prima eerste helft bekroont met een treffer van Aziz Khalouta. In de tweede helft zet De Graafschap aan, maar Fortuna buigt niet en wint verdiend met 0-1.