Vanmiddag stond het oefenduel tussen het Belgische Sint-Truidense VV en Fortuna Sittard op de agenda. In Nederweert-Eind trapten beide teams om 13.00 uur af achter gesloten deuren. ‘De Kanaries’ staan momenteel 11e in de Jupiler Pro League, Fortuna 17e in de Eredivisie.

In een flauwe eerste helft voetballen beide teams nauwelijks kansen bij elkaar. Een voorzet van Ivo Pinto wordt weggewerkt door de Truiense verdediging. Een schot van Christian Brüls zeilt over het doel van Felix Dornebusch.

Tijdens de rust wisselt trainer Sjors Ultee zes spelers, waardoor er een compleet ander team aan de tweede helft begint. Het komt de intensiteit ten goede, al valt het eerste (en enige) doelpunt aan de verkeerde kant. Een individuele actie van Aboubakary Koita belandt bij Yuma Suzuki die Daichi Hayashi bedient: 0-1.

STVV zet goed door en komt via Koita en Suzuki bijna aan meer goals. Van Fortuna-zijde valt weinig gevaar te noteren, waardoor het duel eindigt in 0-1.