Afgelopen dagen organiseerde de Federação Cabo-verdiana de Futebol een trainingskamp in Portugal. Gedurende het trainingskamp speelde de nationale ploeg van Kaapverdië twee oefenduels waarbij Fortuna Sittard-aanvaller Lisandro Semedo in actie kwam.

Woensdag speelden ‘Os Tubarões Azuis’ (‘De Blauwe Haaien’) in Estadi Nacional in Andorra tegen het nationale voetbalelftal van Andorra, de nummer 137 op de FIFA ranking. Al vroeg in de wedstrijd komt Kaapverdië op voorsprong via Ryan Mendes, maar na ruim een kwartier is de stand alweer gelijk, als Carlos Ponck de bal in eigen doel werkt.

Tijdens de rust vervangt Lisandro Semedo spits Julio Tavares. Kaapverdië gaat door waarmee het tijdens de eerste helft is begonnen en weet een tweede maal te scoren. Na een klein uur is het wederom Ryan Mendes die het doel van Andorra weet te vinden. In het vervolg van de wedstrijd wordt niet meer gescoord, waardoor het 1-2 blijft.

Vanmiddag nam Kaapverdië het in Faro op tegen Guinée. In tegenstelling tot het eerste duel, start Semedo nu wel in de basis. Terwijl Guinée meer fysieke kracht aan de dag legt komt Kaapverdië een paar keer gevaarlijk voor doel. Tegen het einde van de eerste helft neemt het zelfs een voorsprong. Een snelle counter over rechts laat de bal bij Semedo belanden die oog in oog met doelman Aly Keïta de bal in de hoek tikt: 0-1.

Een paar onbeholpen acties zorgen voor wat opstootjes

Tijdens de tweede helft kan Kaapverdië niet lang genieten van haar voorsprong, want het is Sory Kaba die Guinée na 46′ weer langszijde brengt. Maar bij de 1-1 laat Kaapverdië het niet zitten. Steeds als ‘Os Tubarões Azuis’ gevaarlijk worden is Semedo erbij betrokken. Maar ondanks de gevaarlijke momenten voor het doel van Guinée neemt ‘Syli Nationale’ de leiding via Yadi Bangoura (68′).

Na 80 minuten zit de wedstrijd voor Semedo erop; hij wordt vervangen door Gilson Tavares. In de slotfase dringt Kaapverdië nog aan, maar de score verandert niet meer.

Na afloop schudt iedereen weer elkaars hand, ondanks COVID-19

Met de nederlaag tegen Guinée eindigt ook de interlandperiode van Semedo. Hij reist weer af naar Sittard-Geleen, hopelijk gezond en wel.

Bron: Foot224