Jo Abelshausen heeft bevestigd dat Fortuna Sittard dit seizoen afstevent op een begrotingstekort. De precieze hoogte van het tekort wil hij niet noemen, maar het gaat om meer dan honderdduizend euro. De inkomsten vallen tegen.

Abelshausen werd min of meer gedwongen enige openheid van zaken te geven, omdat geldschieter Rene ter Borgh deze informatie openbaar heeft gemaakt in een interview met Dagblad De Limburger. Ter Borgh houdt oud voorzitter Martin Masset verantwoordelijk voor het tekort, die dat overigens desgevraagd ten stelligste ontkent, maar zijn versie van het verhaal staat niet in de krant.

Ter Borgh – die overigens geen bestuursfunctie heeft bij Fortuna – vindt dat Masset niet voldoende vaart heeft gezet achter de reorganisatie van de club. Een reorganisatie die broodnodig is om effectiever te worden bij het binnenhalen van sponsoren, waardoor begrotingstekorten tot het verleden zullen behoren.

Volgens Ter Borgh is het nu aan Jo Abelshausen om het mes wel in de organisatie te zetten – of een bestuur aan te stellen dat dat mes gaat hanteren. De logische vraag ‘waarom hijzelf niet in het bestuur gaat zitten als hij het allemaal zo goed weet’, stelt Dagblad De Limburger niet aan Rene ter Borgh.

Bron: Dagblad De Limburg