Turkije O19 heeft vanmiddag ook het tweede en afsluitende oefenduel tegen Portugal O19 verloren. Na de 2-1 nederlaag van eergisteren, won Portugal vandaag in het Cidade do Futebol in Lissabon een stuk ruimer: 4-0.

Belangrijk voor Fortuna: Ufukcan Engin zat negentig minuten op de bank en zou aanstaande vrijdag dus fysiek in staat moeten zijn om te spelen in Dordrecht, mocht trainer Sunday Oliseh een beroep op de jonge Turk willen doen.


Ufukcan Engin komt niet van de bank af

Aangezien de twee ploegen elkaar tweemaal troffen in drie dagen tijd, voerden beide trainers flinke wijzigingen door in de basisopstellingen. Portugal verteerde die wijzigingen het beste, want het was voor rust duidelijk sterker. Via treffers van José Gomes en Queirós drukte het die superioriteit ook uit op het scorebord. Na rust een beter Turkije O19 dat het iniatief nam, maar ook ruimte weggaf, waarvan Moura en Trincão profiteerden: 4-0.

Ufukcan Engin en Turkije O19 richten zich nu op het EK-kwalificatietoernooi dat gespeeld wordt van 21 tot 27 maart (tegenstanders: Oostenrijk, Denemarken en Bosnië Herzegovina). Ook Perr Schuurs met Nederland O19 (tegenstanders: Noorwegen, Duitsland en Schotland) en Lazar Kojic met Servië O19 (tegenstanders: Roemenië, Zweden en Oekraïne) spelen dan interlands.

In deze periode speelt Fortuna Sittard het competitieduel thuis tegen Cambuur Leeuwarden (23 maart). Engin, Schuurs en Kojic zullen dat duel dus zeker missen en ook het uitduel tegen FC Oss (16 maart) kan in gevaar komen, als de nationale bonden de spelers ruim voor aanvang van het toernooi oproepen.

Bron: FPF / UEFA