Afgelopen week kreeg Fortuna Sittard twee testspelers over de vloer. Het gaat allereerst om de 23-jarige Arianit Ferati. De aanvallende middenvelder met een zowel Duits alsook Kosovaars paspoort speelde de afgelopen twee seizoenen voor Waldhof Mannheim in de 3. Bundesliga. In het laatste seizoen kwam hij tot 25 competitieduels (hij miste de rest vanwege blessures), waarin hij bij twaalf doelpunten betrokken was (vier doelpunten en acht assist).

Ferati startte in de jeugdopleiding van SV Stuttgarter Kickers, maar werd al snel opgepikt door grotere broer VfB Stuttgart. Daar ontwikkelde hij zich dusdanig dat hij opgeroepen werd voor de nationale Duitse ploeg (hij zou 29 duels voor Duitse jeugdelftallen spelen), waarna hij overstapte naar Hamburger SV. In de ‘Hansestadt’ kon hij echter nooit doorbreken, waarna hij zijn geluk beproefde bij Waldhof Mannheim. Die club wilt Fertati graag behouden, maar Fertati kijkt liever verder.


Arianit Ferati kijkt hoe Dario van den Buijs uitvoetbalt

Daarnaast beschikt Ultee sinds een week over de 24-jarige Samy Baghdadi. De Fransman met ook een Algerijns paspoort is een aanvaller die afgelopen seizoen voor de Franse Racing Club de Grasse speelde, dat uitkomt in het Championnat National 2, oftewel het vierde Franse niveau. In de acht duels die RC Grasse speelde voordat COVID-19 een einde maakte aan het seizoen, scoorde Baghdadi zesmaal.


Samy Baghdadi laat een speler van OFI Kreta achter zich

In mei trainde Baghdadi al op proef mee bij Clermont Foot, nieuwkomer in Ligue 1. Dat heeft niet geleid tot een contract en dus probeert Baghdadi nu in Sittard een contract af te dwingen. Transfervrij is Baghdadi niet, dus wilt Fortuna de aanvaller vastleggen, dan dient het Racing Club de Grasse financieel te compenseren.

Aan trainer Ultee zal het niet liggen, want gevraagd naar de indruk die beide spelers hebben achtergelaten geeft Ultee aan beide spelers graag te willen vastleggen. Maar datzelfde zal hij vinden als hem wordt gevraagd naar Mickaël Tirpan.


Sjors Ultee zal ook graag Mickaël Tirpan zien komen

Probleem zijn echter de financiële middelen die de club tot haar beschikking heeft. Want daardoor zal Fortuna moeilijke keuzes moeten maken. Die keuzes worden makkelijker als de club via uitgaande transfers middelen kan vergaren, maar dat gaat niet makkelijk worden. Lisandro Semedo is langdurig geblesseerd aan zijn enkel, George Cox is eveneens geblesseerd en de interesse van Nottingham Forest FC in Zian Flemming lijkt verflauwd.

Bron: Dagblad de Limburger