Daar waar Dagblad De Limburger gisteren meldde dat Fortuna niet verder wil met Aziz Khalouta, blijkt dat iets genuanceerder te liggen. Fortuna Sittard heeft Khalouta formeel laten weten dat zijn contract niet verlengd wordt (doet de club dat niet 3 maanden voordat het huidige contract afloopt, dan wordt het automatisch met een jaar verlengd). Fortuna is wel nog in gesprek met Khalouta over contractverlenging. Dus wellicht blijft Khalouta toch.

Fortuna laat echter in het midden wat de plannen zijn met enkele andere contractspelers met een aflopend contract. Bijvoorbeeld Ferhat Kaya, Fatih Turan en Roel Janssen. Zijn deze spelers ook ‘formeel ontslagen’ op 31 maart? Zo nee, dan kunnen ze komend seizoen bij Fortuna blijven onder dezelfde contractuele voorwaarden die dit seizoen van kracht zijn.

Het is wel zeker dat Timothy Dreesen, Yoann de Boer, Patrick N’Koyi en Gevaro Nepomuceno vertrekken. Ramon Voorn, Niels Vets, Jeffrey Vlug en Kevin Kis hebben een doorlopend contract en spelen dus ook komend seizoen voor Fortuna (tenzij er iemand bereid is hun doorlopende contract af te kopen).

Dan zijn er nog vier spelers die een aflopend contract hebben, maar die Fortuna nog een jaar aan zich kan binden door een optie in het aflopende contract te lichten: Jordie Briels, Jonathan Hendrickx, Lars Gulpen en Mark Voss. In april zal Fortuna hierover een beslissing nemen.

Bron: Fortuna Sittard