Met het vertrek van Amadou Ciss vindt de zoveelste mutatie in de selectie van Fortuna Sittard plaats. Vanmiddag raakt bekend dat Ciss wordt verhuurd aan het Slowaakse MŠK Žilina. Met het vertrek van de middenvelder komt ongetwijfeld ook ruimte in de salarishuishouding die op een andere manier kan worden ingezet.

Directeur Voetbal Sjoers Ars gaf al aan dat Fortuna nog minimaal vier versterkingen wilt aantrekken. Twee van de vier beoogde versterkingen zijn inmiddels vastgelegd: aanvallers Jacky Donkor en Bassala Sambou. Resteren nog een centrale middenvelder en verdediger. Voor wat betreft een centrale verdediger geeft Ars aan goed nieuws te hebben en op korte termijn een centrale verdediger te kunnen presenteren.

Voor wat betreft de positie van centrale middenvelder is nog altijd José Rodríguez in beeld, terwijl de interesse in Joe Ledley aan beide zijde verflauwd lijkt. Spaanse media meldde dat Málaga CF interesse heeft in Rodríguez en zij lijken betere papieren te bezitten (lees: kapitaalkrachtiger te zijn) dan Fortuna.

In datzelfde mediabericht wordt de komst van Sjinzi Okazaki aangekondigd. De Japanner is weliswaar in Málaga aangekomen, maar nog niet gepresenteerd door ‘Los Boquerones’. Maar rondom Rodríguez blijft het vooralsnog stil. Mocht er nieuws komen inzake Rodríguez, dan toch zeker niet op korte termijn.

Blijft over testspeler Carlos Faya. De Venezolaanse middenvelder werkt een oefenstage in Sittard-Geleen af, maar het is nog niet bekend of hij voor een contract in aanmerking komt.


Carlos Faya valt in tegen PAOK Saloniki

De meest onbesproken speler van de voorbereiding blijft Mickaël Malsa. Malsa speelde afgelopen seizoen voor het Spaanse tweedeklasser Albacete Balompié. De Spanjaarden huren de middenvelder voor één seizoen, hebben een optie om Malsa definitief over te nemen, maar besluiten dat niet te doen. Sindsdien is het opvallend rustig omtrent Malsa. Hij is in ieder geval (nog) niet teruggekeerd naar het Sittard-Geleense trainingsveld en de vraag rijst of hij dat ooit nog gaat doen.

Bron: 1Limburg