Afgelopen zaterdag viel Yanick van Osch geblesseerd uit in het duel tegen ADO Den Haag na een botsing met ploeggenoot Roel Janssen. Ondertussen is duidelijk geworden dat Van Osch een zware botkneuzing heeft opgelopen, die hem een aantal weken buitenspel zal houden.

Dat zou betekenen dat reservedoelman Alexei Koşelev de komende weken onder de lat zou staan. Echter, Fortuna meldt dat Koşelev na het weekend zal overstappen naar een nieuwe club (er zijn nog enkele Oost-Europese transfermarkten open), waardoor Fortuna na het weekend een keepersprobleem heeft.

In absentie van Van Osch en Koşelev heeft Fortuna nog de beschikking over Joshua Wehking en Tom Hendriks. Dat vindt Fortuna niet voldoende en dus zoekt Fortuna naar een oplossing: een keeper die momenteel zonder contract zit. Eenvoudig Nederlands international Piet Velthuizen valt in die categorie en hij traint nu op proef mee in Sittard.

Velthuizen speelde de tweede helft van het afgelopen seizoen bij eerstedivisionist SC Telstar. Sinds de zomer zit hij zonder contract. Wellicht wordt hij de tijdelijke oplossing voor Fortuna’s keepersprobleem.

Bron: Fortuna Sittard