André Vidigal heeft in de late middag met Portugal O20 gewonnen van het O20-elftal van Polen. In het Stadion Miejski van MSK Kluszbork startte Vidigal in het basiselftal van José Guilherme, maar werd ook na een uur gewisseld.

Portugal begint erg goed aan de wedstrijd en komt na 10 minuten bijna op voorsprong. Vidigal, die als rechtsbuiten speelt, wordt de diepte ingestuurd en is zijn directe tegenstander te snel af. Aangekomen in het strafschopgebied behoudt de aanvaller het overzicht en zet voor tot bij José Gomes, maar ingrijpen van de doelman voorkomt erger. De rebound is vervolgens niet aan João Felipe besteed, waardoor het 0-0 blijft.

André Vidigal zingt uit volle borst het ‘A Portuguesa’ mee

In het vervolg van de eerste helft is Portugal de bovenliggende partij en blijft het wachten op een Portugese voorsprong. Na een klein half uur is het dan zover. Allereerst stuit João Felipe nog op doelman Bartłomiej Drągowski, maar enkele minuten laten vindt Bruno Jordão Vidigal die de bal onder de doelman schuift: 0-1.

André Vidigal heeft toegeslagen

João Felipe, spelend voor Benfica B, blijft aan Portugese zijde het meest gevaarlijk. Na ruim een half uur spelen krijgt hij de bal aan de rand van het strafschopgebied aangespeeld, maar zijn verschroeiende schot kan gepareerd worden door de Poolse doelman.

Na rust tapt Polen uit een ander vaatje. Al gauw gaat de bal naar rechtsback Piotr Kwaśniewski en die trapt zonder aarzelen op doel. Michał Żebrakowski devieert de bal, doelman João Virgínia lost, waarna de in de rust ingevallen Żebrakowski in tweede instantie voor de gelijkmaker zorgt.

Toch blijft Portugal de bovenliggende partij. Polen probeert wel druk te zetten, maar de technisch sterkere Portugezen zijn het dichtst bij een nieuwe voorsprong. Na een uitbraak via Felipe komt Vidigal weer in balbezit. Hij neemt aan en haalt uit, maar doelman Drągowski blijkt een te grote sta-in-de-weg.

Vidigal scoort bijna zijn tweede treffer van de (na)middag

Het is meteen het laatste wapenfeit van Vidigal, want hij wordt gewisseld voor Tiago Dias, uitkomend voor de jeugd van AC Milan. Een mooie vaststelling dat iemand die niet eens onomstreden basisspeler is in Sittard een jeugdspeler van een Italiaanse grootmacht achter zich houdt…

Het bord met nummer 17 gaat omhoog; Vidigal verlaat het veld

Maar ook zonder Vidigal gaat de wedstrijd verder. Polen wilt het talrijk opgekomen thuispubliek een overwinning bieden, maar dat zal uiteindelijk niet lukken. Want een kwartier voor tijd ziet de onder een deken weggedoken Vidigal dat zijn vervanger de bal op de rand van het zestienmetergebied aanneemt, voor zijn linkerbeen legt hem vervolgens droog langs de doelman in doel schiet: 77e minuut, 1-2 Tiago Dias.

In de resterende tijd probeert Polen nog wel op gelijke hoogte te komen, maar Portugal houdt stand en boekt haar tweede overwinning in de Under 20 Elite League.

Portugal wint betrekkelijk eenvoudig in Polen

Door de 1-2 overwinning springt Portugal O20 in ieder geval over de Polen en klimt naar een voorlopig derde plaats in de rangschikking.

Bron: Federação Portuguesa de Futebol