Vanmiddag stond voor de G-voetballers van Fortuna Sittard het thuisduel tegen VV Maastricht-West op het programma. Geen makkelijke klus, want het uitduel werd met 9-2 verloren.

Toch gaan de mannen van trainer / coach Theo Vroomen fanatiek van start en weten door het betere gooi- en smijtwerk tegenstreffers lang te voorkomen. Maar de overmacht van VV Maastricht-West is dusdanig dat het quasi onmogelijk is om de rust te halen zonder tegenstreffers. Het duurt even, maar halverwege de eerste helft weet de tegenstander toch het Sittard-Geleense verzet te breken, ondanks uitstekend keeperswerk van doelman Andrés Tubée.

Tijdens de eerste helft weet ‘Maastricht-West’ nog tweemaal te scoren terwijl het Ritchie Vroomen oog in oog met de Maastrichtse doelman niet lukt de stand een iets draaglijker aanzien te geven. Ruststand: 0-3.

Terwijl het tijdens de eerste helft nog enige tijd sneeuwde, klaart het tijdens de pauze op en breekt een flauw voorjaarszonnetje door het wolkendek. Het zet de spelers aan de aanwezige toeschouwers een flink aantal doelpunten voor te schotelen. De ‘Boonte Störm’ die er tijdens het uitduel wel was, laat het vanmiddag afweten en beperkt zich tot één jongvolwassene die regelmatig ‘Kom op, pap!’ roept en ondertussen het thuisfront telefonisch op de hoogte houdt van de tussenstand.

Vlak na rust lopen de bezoekers binnen enkele minuten uit naar 0-6 waarna Max van Kessel Fortuna’s eerste treffer scoort. Dat deze tegenstander zeker één maat te groot is voor Fortuna bleek al tijdens het uitduel en dat is vanmiddag niet anders.

18 september 2011 en 2 april 2022: ‘Spaor Geine’

Voor Theo Vroomen is de maat vol en stuurt zonder overleg een extra speler het veld in, zonder dat de tegenstander dat ook maar één seconde in de gaten heeft. Maar dat kan niet verhinderen dat de score nog wat hoger oploopt.

Als Danny Raike een tweede Sittardse treffer scoort vindt de scheidsrechter het mooi geweest en fluit voor het einde van de wedstrijd. Terwijl de aanwezigen zich oprecht afvragen in hoeverre de tegenstander effectief een ‘G-elftal’ is ruimen de spelers de doelen op en spoeden zich richting kleedlokaal. Want ondanks dat het niet meer sneeuwt is het aardig koud.

Volgende week zaterdag staat voor Fortuna opnieuw een beproeving op het programma als ze om 14.00 uur aftrappen tegen koploper EHC.