De kogel is door de kerk: Amadou Ciss vertrekt na twee seizoenen bij Fortuna Sittard. De 20-jarige middenvelder die ook als aanvaller werd uitgespeeld heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend bij het Noord-Franse Amiens SC.

In de zomer van 2018 komt Ciss over van de Franse derdeklasser FC Pau. Tijdens zijn eerste seizoen heeft Ciss het lastig in Sittard-Geleen, maar speelt hij zich wel in de (internationale) kijker tijdens de O20 Afrika Cup, waar hij met Senegal de finale haalt en het WK O20, waar hij met Senegal de kwartfinales bereikt. Gedurende dat seizoen toont Serie A-club Udinese interesse, maar tot een transfer komt het niet.

In de zomer van 2019 lijkt het erop dat Ciss vertrekt, maar een huurovereenkomst met de Slovaakse hoogsteklasser MŠK Žilina ketst op het laatste moment af.

Tijdens afgelopen seizoen slaagt Ciss erin een basisplek af te dwingen, al is hij bij de fans nooit onomstreden. Desondanks zullen weinig fans de wedstrijd tegen Feyenoord vergeten (4-2 winst) waarbij Ciss met twee doelpunten een glansrol vervulde.

https://www.youtube.com/watch?v=tqtAMa5umwk

Geniet nog één keer van de overwinning op Feyenoord!

In het voortijdig afgeblazen seizoen komt Ciss tot zes doelpunten en drie assists en dus ontstaat er interesse. De namen van de Franse clubs Dijon FCO, Amiens SC en het Amerikaanse Houston Dynamo vallen. Uiteindelijk haalt Amiens SC Ciss binnen.

Bron: Fortuna Sittard