Na het seizoen ‘Aan ‘M’ kiest Fortuna weer voor het gebruikelijke recept: een shirt uit de standaard collectie van Masita. Het shirt dat tijdens thuiswedstrijden wordt gedragen is uiteraard geel, waarbij de voorzijde wordt gebroken door een groene horizontale streep. Verder worden de mouwen gesierd door twee, dunne groene lijnen. Inmiddels is het dragen van de naam op de achterzijde een vertrouwd beeld geworden, evenals het ‘Go for Gold’ logo op de mouw. Klein detail is dat het nummer is voorzien van de naam van de kledingfabrikant, Masita

Voor wat betreft de shirtsponsors is er niets veranderd. Nog altijd neemt Fitland de voorzijde van het shirt voor haar rekening; Seacon Logistics draagt zorg voor de achterzijde. Nieuw is wel het lettertype en logo van Fitland. De bedrijfsnaam is voortaan uitgevoerd in een iets moderner lettertype. Daarnaast is het logo in het midden vervangen door een oranje bol welke achter de bedrijfsnaam is geplaatst.

Welk shirt Lars Gulpen ook draagt, een vaste waarde wordt hij niet

Net als tijdens het seizoen 2010 – 2011 is het uittenue qua ontwerp identiek aan het thuistenue. De hoofdkleur van het thuistenue is vanzelfsprekend geel, het uittenue kleurt groen, al is het groen iets donkerder dan het groen van het thuisshirt. Het geel is aldus vervangen door groen; het groen is vervangen door wit.

Nummer 26 behoort toe aan rechtsachter Fatih Turan

Maar daar waar mensen betrokken raken in een proces worden vanzelfsprekend fouten gemaakt, zo ook bij het bedrukken van het groene uittenue. Degene die de shirts bedrukt is niet volledig bij de les als hij de achternaam van Patrick N’Koyi op het shirt drukt. Naast het feit dat de aanvaller met nummer 12 speelt, is de letter ‘i’ vervangen door de letter ‘e’. Een kolossale fout derhalve. N’Koyi is hier niet blij mee zijn en zal het shirt eenmalig dragen. Wellicht dat de speler ook ontevreden is over zijn nummer, want lopende het seizoen draagt N’Koyi plots het nummer 9… Tevens ontbreekt het ‘Go for Gold’ logo, in tegenstelling tot het shirt van Fatih Turan.

Patrick N’Koyi speelt uiteindelijk maar één keer in dit shirt

Maar zulke zaken hebben nauwelijks invloed op de resultaten. Fortuna speelt ook dit seizoen weer mee in het linkerrijtje en behaalt wederom een plek in de nacompetitie. Doordat de selectie ook dit seizoen weer iets aan kwaliteit heeft ingeboet, wordt pas op de laatste speeldag, door een gelijkspel (doelpunt Ramon Voorn) in en tegen Emmen, een plek in de nacompetitie veilig gesteld. En dat is wederom een enorme prestatie voor het keurkorps van trainer Willy Boessen.

Met ingang van het seizoen 2012 – 2013 beschikt Fortuna over een dameselftal, maar vanaf het seizoen 2013 – 2014 wordt daar een beloftenelftal aan toegevoegd. En aangezien dat de dames nog niet over een eigen rechtspersoon beschikken is men min of meer verplicht mee te liften op de herentak voor wat betreft kledij. En dus spelen de dames, net zoals de heren, in hetzelfde shirt van Masita. De sponsoring is eveneens identiek, al wijken de namen uiteraard af. Één van de speelsters die de start van het beloftenelftal meemaakt is de van VV Bunde afkomstige Demi Schipper. Haar passage is even kortstondig als succesvol, want tijdens het seizoen 2013 – 2014 komt de speelster tot 17 wedstrijden en 8 goals. Vanwege het niet kunnen combineren van voetbal en studie keert ze na één seizoen weer terug naar VV Bunde.

Demi Schipper draagt maar één enkel seizoen het geel/groen van Fortuna

Wat bij de shirts van het beloftenelftal ontbreekt is het ‘Go for Gold’ logo. Doorgaans zijn de shirts van de heren voorzien van een dergelijk logo op de mouw, maar de shirts welke de damestak draagt niet. En iets zegt ons dat er met dit logo volstrekt willekeurig wordt omgegaan…


Nao achtere: seizoen 2012 – 2013    |    Nao veure: seizoen 2014 – 2015